MENIU CAUTĂ
24 Noi. 2018 12:44

Medicii i-au redat vocea unei femei din Israel, după 33 de ani. „E un miracol!”

Distribuie

Medicii i-au redat vocea unei femei din Israel, după 33 de ani de tăcere. Ea respira printr-un tub ataşat de medici în regiunea gâtului, dar o intervenţie chirurgicală complexă, realizată chiar în țara sa natală, i-a redat abilitatea de a vorbi și nu doar atât.

Când avea doar 10 ani, Sigalit Ben-Atar, din oraşul Nahariya (nord), a suferit răni grave în regiunea capului şi gâtului, în urma unui accident rutier în care a fost implicată, iar de atunci şi-a pierdut abilitatea de a vorbi, simţul mirosului şi nu a mai putut respira pe nas sau gură.

Până acum, ea fusese tratată în diferite spitale, de mai mulți meici, dar starea sa nu s-a îmbunătăţit până la această intervenţie chirurgicală revoluționară, realizată la spitalul Kaplan din centrul Israelului, relatează Agerpres.

Aici, chirurgii i-au conectat traheea şi i-au refăcut corzile vocale, iar pacienta va putea, în curând, cu ajutorul chirurgiei plastice, să-și remodelezeregiunea în care a avut atașat acel tub de gât.

„Este un miracol. Mi s-a schimbat viaţa. Toată lumea mă cunoaşte în Nahariya şi sunt cu toţii şocaţi că pot vorbi. Soţul şi copiii mei mă pot auzi. Pot înota şi sări în apă, respira şi mirosi. Pot chiar să cânt când fac duş”, a declarat Sigalit Ben-Atar, fericită, după succesul operației, pentru presa locală.

În România, un copil de 11 ani a fost la un pas de moarte, din cauza unei simple julituri în cot, fiind devorat de o bacterie mâncătoare de carne.


Citește și.. VIDEO ȘOCANT – SECRETELE „COLECTIV”: Minciunile care au dus la viermi pe rănile pacienților din România. „În niciun raport medical al arșilor transferați în străinătate nu au fost consemnate analizele legate de bacteriile nosocomiale depistate!”


 

Citește mai multe despre chirurgie, intervenție chirurgicală, Israel, operatie, Spital, voce și vocea pe Libertatea.

Comentarii