Autorii studiului, apărut în revista ‘Stroke: Journal of the American Heart Association’, au lucrat plecând de la un sondaj realizat de surori medicale din Statele Unite timp de 14 ani pe 69.622 paciente. Femeile au spus ce mănâncă şi au dat amănunte despre cantitatea de legume şi fructe consumată.
Concluzia a fost că femeile care mâncaseră cantităţi mai mari de portocale şi grepuri, inclusiv suc din aceste fructe, riscau cu 19% mai puţin să facă un atac cerebral. „Analizele au arătat că un consum mai mare de fructe, legume, mai precis, de vitaminaC, are legătură cu scăderea riscurilor de atac cerebral”, spune Aedin Cassidy, principalul autor al studiului, potrivit Agerpres.
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Unica.ro
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă / FOTO
Viva.ro
Erau de nedespărțit, dar acum s-a aflat de ce Denisa Tănase s-a distanțat de sora ei, Raluca. Totul a pornit de la un fost iubit și mulți au rămas fără cuvinte când au auzit ce s-a întâmplat între ele: „N-am acuzat-o nicio secundă..."
Libertateapentrufemei.ro
Povestea căsniciei lui Mircea Diaconu cu Diana Lupescu: „Prima dată ne-am ținut de mână după ce ne-am căsătorit”
FANATIK.RO
Cum se conduce, de fapt, în mod corect o mașină diesel. Turația ideală pentru a proteja motorul și transmisia în perioada rece
Elle.ro
EXCLUSIV: Ana Ularu, despre cel mai nou serial Netflix în care joacă. Ce rol are actrița în Subteran: "Mă inspiră curajul personajului meu"
Unica.ro
Cristela Georgescu, dezbrăcată în zăpadă! Imaginile cu soția lui Călin Georgescu au devenit virale pe internet / FOTO
Observatornews.ro
Pericolul ascuns din uleiul de gătit. Ce arată un nou studiu
HOROSCOP
Horoscop 15 decembrie 2024. Capricornii au acces la propria intuiție, pot distinge cu mai multă ușurință și vor face alegeri mai înțelepte