MENIU CAUTĂ
06 Sep. 2017 07:00

„Am o fetiță de 12 ani care are vergeturi pe fese și pe sâni. Ce este de făcut pentru a preveni și trata această problemă?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde

Distribuie

„Am o fetiță de 12 ani care are vergeturi pe fese și pe sâni. Ce este de făcut pentru a preveni și trata această problemă?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe adresa [email protected] şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri.

La vârsta pubertăţii, atunci când organismul creşte într-un ritm accelerat, apar adesea. atât la fete cât şi la băieţi, spărturi la nivelul fibrelor din piele, adică apar vergeturile.

La 12 ani este de presupus că vergeturile sunt încă imature, adică roşiatice, prin urmare tratamentul injectabil dă rezultate foarte bune. Este vorba de o soluţie care se injectează, din cm în cm, de-al lungul vergeturilor, toate vergeturile trebuie să fie tratate în cadrul unei şedinţe. La interval de 2 săptămâni, tratamentul trebuie refăcut integral. Se repetă acelaşi tratament, la acelaşi interval de timp, de 4 ori în total.

O să observaţi că după fiecare şedinţa de tratament, vergeturile se tumefiază, se înroşesc şi mai tare şi apar ca nişte cordoane de aproximativ 0,3-0,5 cm lăţime, care se retrag în câteva zile.

Costul tratamentului este de 250 de euro/fiolă. O fiolă acoperă aproximativ 25/25 cm. Se poate aplică în orice zona, inclusiv pe sau între sâni. Nu are efecte adverse. Predispoziţia la apariţia vergeturilor va rămâne neschimbată.

Mai sunt şi alte cauze care duc la apariţia vergeturilor, şi mă refer la cele de natură hormonală. La pubertate există o adevărată furtună hormonală dintre care cortizonul este implicat direct în apariţia vergeturilor. De asemenea şi moştenirea genetică îşi spune cuvântul, nu toţi tinerii fac vergeturi în perioada adolescenţei.

Variaţiile de volum, îngrăşatul şi slăbitul repetat nu fac decât să sensibilizeze şi să fragilizeze fibrele de colagen din structura tegumentului şi în final apar vergeturile.

Deci, ca măsură de prevenţie, este imperios necesar să menţinem silueta la aceleaşi dimensiuni. În acest mod este de presupus că apariţia vergeturilor este contracarată.

Masajul corporal cu uleiuri/creme destinate acestei probleme au acelaşi rol: de prevenţie!

Aplicarea lor pe o zona cu vergeturi deja apărute este ineficientă.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Citește mai multe despre adina alberts, estetician și Vergeturi pe Libertatea.

Comentarii