Ingrediente: 10 ouă, 10 linguri de apă, 20 linguri zahăr, 20 linguri făină, două plicuri praf de copt, două lingurioee cacao; pentru cremă: un plic budincă de vanilie, un plic budincă de cacao, 700 ml lapte, 300 g zahăr, două lingurioee cacao, compot de căpşune, compot de mandarine, trei lămâi, două esenoee de lămâie, un litru frişcă; pentru decor: 500 ml frişcă, 500 g căpşune. |
Preparare blaturi: Se fac două blaturi, fiecare din câte cinci ouă, unul cu cacao şi unul fără, astfel: se bat albuşurile spumă, cu cinci linguri de apă, apoi se adaugă 10 linguri de zahăr, 10 de făină şi un praf de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu făină şi se coace. La fel se procedează şi la cel de-al doilea blat, adăugându-se cacaua. Blaturile se lasă să se răcească, apoi se taie în două. Preparare cremă: |
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ți se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei.
Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi cu datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa: ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.