Ingrediente | Preparare |
pentru blat: cinci ouă, cinci linguri de făină, cinci linguri de zahăr, cinci linguri de ulei, un plic de praf de copt, o linguriţă de suc de lămâie, un plic de zahăr vanilat şi o cană de suc de fructe; pentru cremă: o cutie de 300 ml frişcă bătută, o cană de zmeură, o lingură de zahăr; pentru ornat: o ciocolată neagră, 1/2 cană de zmeură, un plic de gelatină roşie pentru prăjituri,10 caramele şi 200 ml frişcă bătută. |
Se bat albuşurile pentru blat şi se adaugă zahărul. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul, cu praful de copt stins cu suc de lămâie şi cu zahărul vanilat. Ulterior, se toarnă amestecul peste albuşuri, se amestecă uşor şi se adaugă făina. Se coace la cuptor, la foc mic, în tava unsă cu unt. Când s-a răcit blatul, se taie şi se însiropează prima jumătate cu suc de fructe. Pentru cremă se bate frişca, se adaugă zmeura, care a stat în prealabil 30 de minute cu zahărul într-un castron şi se amestecă uşor. Se întinde un strat consistent, iar apoi se aşază deasupra cealaltă jumătate din blat. Se însiropează, de asemenea, cu suc de fructe. Se îmbracă tortul în frişcă. Se ornează cu ciocolată rasă. Se aşază zmeura în mijloc, se toarnă gelatina (preparată conform instrucţiunilor de pe plic) şi se adaugă caramelele pe margine, pentru decor. |