MENIU CAUTĂ
, de Libertatea pentru Femei

Pediciuhra perfectă, la tine acasă

Distribuie

 

► Netezeşte şi catifelează

Primul pas pentru obţinerea unei pedichiuri frumoase este să înmoi picioarele în apă călduţă, în care ai adăugat puţin ulei de măsline sau ulei esenţial de flori. Poţi încerca şi amestecul a două linguriţe de lapte cu câteva picături de ulei de migdale dulci, cu care îţi masezi tălpile uşor, insistând pe porţiunile mai aspre. Apa caldă va ajuta la relaxarea picioarelor, la emolierea unghiilor şi a cuticulelor, iar uleiurile vor hidrata pielea din jurul unghiei şi de pe călcâie. Apoi, foloseşte un scrub pentru picioare sau o piatră ponce pentru a îndepărta pielea întărită. Pentru exfolierea călcâielor poţi utiliza şi un amestec din lapte, bicarbonat şi sare.

► Hidratează

Foloseşte un produs de gomaj care te ajută să îndepărtezi stratul de piele uscată de la suprafaţa piciorului, pentru a rămâne cu o piele catifelată. Dar pentru ca aceasta să se menţină frumoasă şi sănătoasă, aplică imediat după gomaj o loţiune hidratantă, special concepută pentru picioare, deoarece previne îngroşarea pielii. Pune-ţi o pereche de şosete subţiri din bumbac şi poartă-le de preferinţă peste noapte. Dimineaţă, când te vei trezi, picioarele tale vor avea o piele moale, foarte plăcută la atingere.

► Alege forma unghiilor

Taie unghiile cu un cleştişor, apoi rotunjeşte colţurile cu o pilă. Nu este recomandat să le tai cu forfecuţa sau să le pileşti prea adânc, pentru că rişti să sângerezi şi să te infectezi. Neapărat, dezinfectează instrumentele pe care le foloseşti, atât înainte, cât şi după ce termini. Iar cuticulele este bine să le împingi spre baza unghiei, folosind un beţisor din lemn, sau poţi aplica un ulei special pentru cuticule.

► Conferă-le strălucire

După alegerea formei unghiilor, pentru o îngrijire completă este foarte important să nivelezi suprafaţa acestora tot cu ajutorul unei pile, pentru a le da strălucire. După aceea, poţi aplica un lac de unghii incolor, fortifiant, cu vitamine, care întăreşte unghiile şi le conferă un aspect sănătos şi natural.

► Lasă-le să respire!

Folosirea lacului de unghii în exces, la fel ca şi dizolvantul pentru curăţarea lor, duce la mătuirea şi ruperea unghiilor. Dacă aplici ojă, nu o menţine mai mult de două săptămâni. Ia o pauză şi lasă unghiile să respire măcar câteva zile. Le poţi hrăni cu creme hidratante, iar tu te poţi răsfăţa cu un masaj la picioare. Ţi-l poţi face singură, în faţa televizorului, apăsând uşor pe buricele degetelor şi masând tălpile circular.

► VEDETELE VERII SUNT CULORILE VII

În această vară se poartă o întreagă varietate de nuanţe. Pornind de la culorile vii, ca roz vibrant, portocaliu, verde, albastru, galben, până la nuanţe de nude sau închise. De asemenea, desenele pe unghii încă sunt la mare căutare, iar stilul marinăresc se numără printre „vedetele” sezonului cald. De la clasicele dungi alb-albastre s-a ajuns la o diversitate de combinaţii de culori şi dungi, simboluri şi nuanţe care aduc de fiecare dată ceva nou şi inedit stilului de bază. Dungile marinăreşti pot să îţi evidenţieze pedichiura sexy, potrivindu-se perfect mai ales în vacanţa petrecută la malul mării. Dacă preferi stilul clasic, pedichiura french este o opţiune potrivită pentru sezonul estival şi îţi dă un aspect al unghiilor stilat şi elegant. Pentru un plus de luciu, aplică lac incolor peste ojă.

Citește mai multe despre Pedichiura pe Libertatea.

Comentarii