Dacă îți dorești o vacanță culturală găsești aici o mulțime de monumente imperiale pe care să le descoperi la pas, în schimb, metropola are și o parte vibrantă și modernă, atractivă pentru tinerii în căutarea petrecerilor memorabile. Indiferent din ce categorie faci parte, Istanbul este locul în care îți vei dori să revii cu orice ocazie.

Descoperă Poarta Orientului într-un circuit de toamnă cu autocarul, alături de Europa Travel, la tariful special de 139 euro/persoană prin Ofertele Spooky de Halloween, și surprinde splendoarea fostei capitale otomane în călătoria de 5 zile! 

Grandoare și opulență imperială

Centrul vechi reprezentat de Piața Sultanahmet, cu monumentele sale de patrimoniu ce vorbesc despre cele două Imperii – Bizantin și Otoman, este locul cel mai aglomerat din oraș. Aici se ridică semețe Moscheea Albastră, remarcabilă prin numărul mare de domuri turcoaz și cele 6 minarete ale sale și Catedrala Hagia Sofia, capodopera bizantină ce a fost vreme de 1500 de ani cea mai mare biserică creștină a lumii, astăzi funcționând ca muzeu.

La mică distanță de ele se află Basilica Cisterna, una dintre cele mai neobișnuite atracții ale Istanbulului. Palatul Scufundat este cel mai mare și important bazin de apă subteran construit la porunca lui Constantun cel Mare și extins în timpul lui Iustinia I, astăzi fiind cunoscut pentru cele 336 coloane din marmură și cele două capete ale Medusei.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Dacă vrei să ai parte de mai multă „acțiune”, Marele Bazar este cel mai aglomerat loc din Istanbul, un labirint compus din peste 60 de străduțe interconectate cu peste 4000 de magazine, restaurante și ceainării, unde poți lua cel mai bine pulsul orașului.

Așezat strategic pe una dintre cele 7 coline ale Istanbulului și cu vederi monumentale spre Cornul de Aur, Palatul Topkapi este simbolul Imperiului Otoman. Reședința sultanilor pentru mai bine de 400 de ani, Topkapi Sarayi a fost construit sub porunca lui Mehmet Cuceritorul și este împărțit în patru curți interioare cu numeroase clădiri interconectate și haremul concubinelor cu cele 300 de camere.

Relaxare într-o croazieră pe Bosfor și Marea Marmara

Una dintre experiențele memorabile pe care ți le poate oferi Istanbul este croaziera pe Bosfor. Surprinde cele două maluri ale orașului – european și asiatic, dar și vestitele obiective turistice ca Podul și Turnul Galata, zidurile palatului Topkapi, somptuosul Palat Dolmabahce, Moscheea Yenikapi Camii etc. Opțional, te poți bucura de o croazieră puțin mai lungă pe Marea Marmara, până la Buyukada, cea mai mare dintre Insulele Prințului aflate în împrejurimile Istanbulului, o adevărată oază de exotism departe de aglomerația urbană.

de Mădălin Isar

Sursa foto: pixabay.com

Halloween cu Oferte Spooky – Circuit Istanbul – tarif: 139 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid local. *Reducere 20 euro/persoana + bonus croaziera pe Bosfor, valabila pentru rezervari in perioada 30.10 – 01.11, plecarile din 13.11 si 27.11! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime