Bulgaria, ca și România, are ieșire la Marea Neagră. Coasta Mării Negre din Bulgaria are peste 350 de kilometri. Stațiunile de la malul mării și plajele din Bulgaria atrag tot mai mulți turiști, atât din România, cât și din întreaga Europă.

Bulgaria – plaje și stațiuni

Peste 9 milioane de străini vizitează anual Bulgaria, în timp ce România are în jur de 3 milioane de turiști, din afară și autohtoni, în total. Cifrele se referă la turismul național, dar tendința este aceeași la turismul estival de la Marea Neagră.

Potrivit institutului de statistică al vecinilor bulgari, românii ocupă locul doi în clasamentul turiștilor străini, dintre care peste 60% vizitează coasta Mării Negre.

Stațiuni din Bulgaria în regiunea Varna

Această regiune este preferată de turiștii români pentru o vacanță la mare pentru că este mai aproape de România. Principalul oraș din regiune este Varna, care se află relativ aproape de cele 3 stațiuni și la numai 300 km de București.

Plaje din Bulgaria - Nisipurile de aur
Plaje din Bulgaria – Nisipurile de Aur
Clotilde Armand, de la Mafie la Curtea de Conturi
Recomandări
Clotilde Armand, de la Mafie la Curtea de Conturi

Stațiuni din regiunea Varna:

 • Nisipurile de Aur
 • Constantin și Elena
 • Albena
 • Balchik
 • Sunny Day

Stațiuni din Bulgaria în regiunea Burgas

Partea sudică a litoralului bulgăresc este o destinație de vacanță completă, cu mai multe posibilități de agrement și de petrecerea a timpului.

Stațiuni în zona Burgas:

Plaje din Bulgaria - Nessebar
Plaje din Bulgaria – Nessebar
 • Sunny Beach
 • Elenite
 • Obzor
 • Nessebar
 • Pomorie
 • Duni

Stațiuni și plaje din Bulgaria aproape de România

Albena, Nisipurile de Aur, Balchik, Constantin și Elena sunt cele mai apropiate stațiuni de granița cu România.

Stațiunea Balchik și zona Kavarna de lângă Balchik se află la o distanță de 250 km față de România.

Albena se afla la 280 km, Nisipurile de Aur la 300 km, iar Constantin și Elena la 315 km. Din București, distanțele se parcurg în aprox 3-4 h în funcție de ruta aleasă.

 • Plaja din Ezerets – o plaja liniștită, potrivită pentru relaxare, în imediata apropiere a satului Ezeret. Este la aproximativ 23,6 km distanță de granița cu România, liniștită, înconjurată de pini.
 • Plaja Durankulak este cea mai apropiată plajă din Bulgaria de România și se află imediat după graniță, la 5,8 km de Vama Veche
 • Dobrudja beach – la 33 km de granița cu România, cu o porțiune de plajă liberă, un camping, dar și posibilitatea de cazare, șezlonguri și locuri de luat masa.
 • Plaja din Shabla – la 35 kilometri de Vama Veche și la 3 kilometri de centrul orașului Shabla. Plaja este mai puțin cunoscută, așadar, riscul să dai peste aglomerație aici e mai mic.
Propunerea de a interzice accesul rușilor în Europa e contestată și de rușii din exil: „După aceea o să-i extrădăm pe toți cei care vorbesc rusește?”
Recomandări
Propunerea de a interzice accesul rușilor în Europa e contestată și de rușii din exil: „După aceea o să-i extrădăm pe toți cei care vorbesc rusește?”
Plaje din Bulgaria aproape de România- Shabla
Plaje din Bulgaria aproape de România- Shabla
 • City Beach Kavarna – Este plaja principala din Kavarna, este dotată cu șezlonguri și umbrele, dar are și zone libere marginale. Se află la 50 km de Vama Veche.
 • Plaja din Rusalka – Plaja principală de aici este așezată într-un mic golfuleț, înconjurat de vegetație și cu apă foarte clară. Se află la 52 km de Vama Veche.
 • Nirvana Beach – Se află la 90 km de granița cu România, aproape de Varna și are un segment de plajă dedicat pentru nudism.
 • Kabacum Beach – Este la 96 de kilometri de Vama Veche, între stațiunea Nisipurile de Aur și stațiunea Constantin și Elena. Are zone întinse de nisip, pot fi închiriate șezlonguri și pot fi practicate sporturi acvatice.

Stațiuni și plaje din Bulgaria pentru familiile cu copii

Bulgaria este, în general, o destinație unde familiile cu copii se simt foarte bine, așadar majoritatea stațiunilor sunt potrivite pentru familie.

Printre cele mai populare plaje din Bulgaria între familiile cu copii se numără însă Albena, Nisipurile de Aur și Obzor.

„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice
Recomandări
„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice

În Albena, plaja se întinde pe o suprafață mare, iar intrarea în apă este lină, până la 100 m în larg. Aici majoritatea hotelurilor oferă servicii dedicate familiilor cu copii în regim all inclusive.

O parte dintre hoteluri sunt family clubs ce oferă acces gratuit la AquaMania, unul dintre cele mai mari aquaparcuri din Bulgaria.

Cele mai populare 10 plaje din Bulgaria

Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune modernă din Bulgaria. Este localizată la aproximativ 30 km de Burgas, lângă Nessebar, una dintre cele mai fermecătoare localități ale țării.

Sunny Beach -plaje din Bulgaria
Sunny Beach -plaje din Bulgaria

Vizitatorii se pot bucura de zeci de baruri și restaurante ce se întind de-a lungul plajei, multe facilități pentru copii și adulți, o ofertă amplă de sporturi și activități și un bogat program cultural și muzical.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur sau Zlatni pyasatsi este una dintre cele mai cunoscute și mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, localizată la 20 km distanță de orașul Varna.

Stațiunea face parte din Parcul Național „Nisipurile de Aur”, fiind cunoscută pentru plaja perfectă și spațiile verzi, ce oferă o imagine luxuriantă.

Stațiunea are și una dintre cele mai apreciate plaje din Bulgaria, fiind foarte bine întreținută. În această zonă există, de asemenea, un bine dotat parc acvatic, precum și un număr mare de hoteluri, de toate tipurile, în care te poți caza la diverse prețuri.

Plaja Pomorie

Plaja Pomorie - Bulgaria
Plaja Pomorie – Bulgaria

Plaja din Pomorie are o lungime de 5 km și se află la ieșirea din golful Burgas. Orașul este situat pe o peninsulă, la 30 minute distanță de Sunny Beach și Nessebar, fiind important datorită istoriei bogate și a tradiției legate de pescuit.

Plaja Albena

Albena se află la circa 30 km de Varna și la 12 km de Balcik. Stațiunea dispune de una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria. Aceasta are o lungime de peste 5 km și o lățime maximă de 150 m.

Este cunoscută pentru apa curată și nisipul perfect. Plaja este potrivită pentru familiile cu copii, deoarece dispune de numeroase facilități, precum parcuri acvatice și terenuri de sport.

Plaja Irakli

Plaja se află la aproximativ 4 km de satul Banya și cam la fel de aproape de binecunoscutele localități Nessebar și Obzor. Plaja Irakli este protejată, are o zonă pentru nudiști și dispune inclusiv de o zonă de camping.

Irakli - Plaje din Bulgaria
Irakli – Plaje din Bulgaria

Irakli este plasată într-o zonă cu vegetație bogată , deci cei care adoră petrecerea timpului în aer liber se pot bucura în același timp, în mod activ, de natură.

Plaja Bolata

Bolata este un mic golf pitoresc aflat pe coasta de nord a Bulgariei, la 10 minute de Balgarevo și la 20 de Kavarna, cu o plajă ideală pentru cei care caută un loc mai liniștit. Golful este recunoscut pentru forma de semicerc și stâncile de culoare roșie.

Bolata - Plaje din Bulgaria
Bolata – Plaje din Bulgaria

Plaja Nessebar

Nessebar este o peninsulă cu istorie veche care se află în patrimoniul UNESCO. Astfel, o vacanță în Bulgaria aduce toate beneficiile unei stațiuni pe litoral, dar este și un obiectiv turistic, fiind reminiscențele uneia dintre cele mai vechi așezări din Europa.

Deși nu este o stațiune foarte mică, în Nessebar nu sunt foarte multe variante de cazare. La numai 3 km se află stațiunea Sunny Beach, în care distracția este maximă și viață de noapte este foarte activă.

Constantin și Elena

Stațiunea Sfinții Constantin și Elena este o destinație de vacanță elegantă, cu o lungă tradiție în industria ospitalității. Este situată în mijlocul unui parc natural, cu golfuri liniștite și plaje cu nisip fin și multiple posibilități de distracție. Un sejur în stațiunea Constantin și Elena este recomandat cu precădere familiilor cu copii.

Primorsko

Plaje din Bulgaria - Primorsko
Plaje din Bulgaria – Primorsko

Primorsko este un oraș-stațiune din sudul Bulgariei, renumit pentru plajele sale curate, spațioase și un golf confortabil, cu apă limpede și caldă. Este situat la poalele muntelui Strandzha, pe Peninsulă, între golfurile Stomoplo și Diavolului. Primorsko a primit premiul european pentru calitatea steagului albastru ca plajă curată și sigură de peste 20 de ani. Este una dintre cele mai apreciate plaje din Bulgaria.

Plaje din Bulgaria – Varna

Plaja centrală din Varna este principala zonă de plajă din acest oraș. Este o coastă mare și confortabilă, cu o intrare blândă la mare și nisip curat, situată chiar în oraș – pe Bulevardul Primorsky. Se află, de asemenea, printre cele mai cunoscute plaje din Bulgaria.

Plaje şi staţiuni primitoare pot fi găsite şi în sudul Bulgariei, între Burgas şi Rezovo, cel mai sudic punct de pe litoralul bulgar al Mării Negre, situat la graniţa cu Turcia. În afară de Primorsko, Cernomoreţ, Sozopol şi Ţarevo sunt cele mai atrăgătoare staţiuni din această parte a Bulgariei, iar plajele Silistar şi Veleka sunt printre cele mai sălbatice şi frumoase din ţara vecină.

Citeşte şi locuri de vizitat în Sofia – cele mai apreciate obiective turistice, precum şi reguli de bună purtare în Bulgaria ca turist!

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!

Citeşte şi staţiuni şi plaje mai puţin cunoscute din sudul Bulgariei!

Urmărește-ne pe Google News
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
GSP.RO
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
Fata din nuc, micuța spion care și-a dat viața pentru România, la numai 12 ani: „Vreau să fac și eu ceva”. A apucat doar să strige victoria...
Playtech.ro
Fata din nuc, micuța spion care și-a dat viața pentru România, la numai 12 ani: „Vreau să fac și eu ceva”. A apucat doar să strige victoria...
Cătălin şi-a luat familia şi s-a mutat din Târgu Jiu la ţară şi nu e singurul. Din acest motiv, preţurile terenurilor au crescut şi de 10 ori
Observatornews.ro
Cătălin şi-a luat familia şi s-a mutat din Târgu Jiu la ţară şi nu e singurul. Din acest motiv, preţurile terenurilor au crescut şi de 10 ori
Horoscop 13 august 2022. Berbecii acordă prea multă atenție unor amănunte neimportante, de care se agață fără să își dea seama
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2022. Berbecii acordă prea multă atenție unor amănunte neimportante, de care se agață fără să își dea seama
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Știrileprotv.ro
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
PUBLICITATE
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
PUBLICITATE
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.