Mergi direct la conținut »
Prima expoziţie cu plante anticancerigene din România e găzduită de un muzeu din Sibiu

Prima expoziţie cu plante anticancerigene din România va fi găzduită de Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, în luna septembrie a.c., fiind realizată în colaborare cu specialişti farmacologi şi medici oncologi, cu scopul de a arăta că există în ţară, la îndemâna oricui, remedii pentru cancer.

Dar până atunci, în SUA, încep testele pe oameni pentru vaccinul anticancer, în SUA.

Recent, a fost descoperit și un compus care blochează răspândirea cancerului pancreatic, dar a fost a fost descoperit șu un nou organ în corpul uman, care ar putea fi folosit pentru înțelegerea cancerului.

„Sunt peste 200 de plante în flora spontană, în sălbăticie sau în grădină, marea majoritate sunt condimente pe care ar trebui să le folosim foarte des în mâncare. Şi, dacă ştii să le foloseşti, ele sunt medicamente”, a explicat Ghizela Vonica, expert botanist al muzeului sibian, dar și fostă bolnavă de cancer, pentru Agerpres.

Ghizela Vonica studiază plantele de o viaţă, datorită profesiei sale şi şi-a propus să ofere publicului interesat informaţii simple, corecte şi utile despre proprietăţile antitumorale ale plantelor de la noi din ţară.

„Eu vreau să aduc în expoziţie plante care se găsesc aici, în România. Sunt plante cunoscute. Spre exemplu, pătrunjelul are de 10 ori mai multă vitamina C decât o lămâie şi este foarte bun pentru stimularea imunităţii corpului”, a mai spus Ghizela Vonica.

FOTO – Facebook.com/Ghizela Vonica


Citește și: EXCLUSIV/Liviu Vârciu experimentează viața de cârciumar pe litoral într-o nouă emisiune. A pornit în afacere cu 4.000 de lei împrumutați de la nea Marin


 

Close
Închide
  Close