#1 Barba îți face intrarea în societate

Dacă porți deja barbă, poți să treci direct la următorul paragraf pentru că știi deja ce putere exercită aceasta asupra celor din jur. Dacă nu, lasă-ți barba să crească și bucură-te de atenția femeilor și respectul bărbaților. Studiile arată că bărbații cu barbă sunt percepuți ca provenind din medii mai elevate și asta le crește numărul de oportunități de a se afirma. 

#2 Barba te ridică și tot ea te coboară

Pe cât de atrăgătoare este o barbă îngrijită, pe atât de mult rău poate face una lasată la voia întâmplării. Ca și restul părului, barba are nevoie de atenție, iar produsele de îngrijire, precum și vizitele periodice la frizer sunt o necesitate. Și pentru că suntem conștienți că nu poți lăsa un lucru atât de prețios pe mâna oricui, când vine vorba de tunsul bărbii îți recomandăm The Barber, o frizerie București unde barba ta beneficiază de tratamentul pe care îl merită.

#3 Barba este mai eficientă decât crema de protecție

Atât la femei cât și la bărbați tenul este mai sensibil decât pielea de pe corp. De aceea, mai ales pe timpul verii, acesta are nevoie de protecție împotriva razelor de soare extrem de dăunătoare sănătății când timpul de expunere depășește o anumită perioadă. Și cu toate că loțiunile de plajă și alte creme pe care le poți achiziționa din orice farmacie îți pot oferi protecția necesară, cea mai bună opțiune în cazul bărbaților rămâne barba care te protejează de 50 până la 98% din razele ultraviolet.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

#4 Cea mai lungă barbă din lume a fost măsurată acum un secol

Hans Langseth era în 1927 fericitul posesor al celei mai lungi bărbi din întreaga lume. Și de aproape un secol încoace nimeni nu a reușit încă să doboare recordul de 5.33 metri stabilit de acest american cu origini norvegiene.

#5 În Roma antică barba era un fel de uniformă

Se spune că romanii își purtau barba în funcție de filozofia de viață pe care o adoptau. Astfel, doar privind chipul unui bărbat puteai să-ți dai oarecum seama de credințele sale. Un obicei mult mai practic și cu mai multă personalitate decât uniformele din diferite domenii impuse în ziua de astăzi.

#6 Există o trupă rock care se numește The Beards

The Beards este o trupă australiană formată în anul 2005 din bărbați bărboși care cântă melodii rock și folk despre cea mai mare pasiune a lor: barba. Iar dacă nu ai auzit încă de ei, înseamnă că nu ai mai intrat de ceva vreme pe YouTube deoarece sunt destul de faimoși, mai ales din anul 2009 când au lansat videoclipul cântecului If Your Dad Doesnt Have a Beard, Youve Got Two cu mai mult de trei milioane de vizualizări.

Claudia Ghițulescu a avut un șoc când a aflat cu cine a înșelat-o soțul ei. Amanta are doar 20 de ani
Recomandări

Claudia Ghițulescu a avut un șoc când a aflat cu cine a înșelat-o soțul ei. Amanta are doar 20 de ani

#7 În istorie au existat și timpuri grele pentru bărboși

Au fost și perioade în care barba nu era la fel de apreciată ca în ziua de astăzi. Alexandru cel Mare de exemplu, își obliga soldații să se bărbierească deoarece considera barba un punct slab în confruntarea cu dușmanul prin ușurința cu care putea fi apucată de inamic. Iar țarul Petru cel Mare ura barba cu atâta pasiune încât îi obliga pe bărboși să plătească o taxă pentru a obține un permis în care era specificat dreptul de purtare.

#8 În Egipt purtarea bărbii era un mod de a venera zeii

În sfârșit avem o teorie plauzibilă în legătură cu bărbile de aur ale faraonilor! Mai nou, se crede că faraonii egipteni purtau bărbi lungi din aur pentru a-și arăta respectul față de divinitate doarece zeul egiptean Osiris este în general reprezentat ca un bărbat cu barbă.

#9 Genele decid dacă poți crește o barbă atrăgătoare sau nu

La fel ca și în cazul podoabei capilare, creșterea bărbii este un fenomen puternic influențat de moștenirea genetică. Toate dietele din lume și sportul nu se compară cu bagajul genetic și dacă ești binecuvântat cu o barbă maiestuoasă, sfatul nostru este să te bucuri cât mai mult de darul tău primit de la natură!

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Ștucan dezvăluie amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Ștucan dezvăluie amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii
HOROSCOP

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii