În timp ce tradiția exprimării afecțiunii și aprecierii față de persoana dragă s-a mai schimbat pe parcursul anilor și diferă de la cultură la cultură, începând cu 1930 inelul de logodnă cu diamant a devenit un simbol popular al iubirii eterne dintre doi oameni.

Primul inel cu diamant

Totuși, istoria inelului de logodnă cu diamante începe în 1477 când arhiducele Maximilian al Austriei a comandat primul inel de logodnă cu diamant consemnat vreodată în istorie, pentru aleasa sa, Maria de Burgundia. Acest gest a pus în mișcare un trend printre nobilimea Europeană a acelor vremuri. Odată cu trecerea timpului acest obicei s-a propagat și inelul cu diamant a devenit popular nu doar în rândul nobilimii.

Mai apoi, începând cu secolul al XIX-lea, victorienii au început să se joace cu diferite amestecuri de pietre prețioase și diamante, cu metale sau smalțuri, pentru a obține cele mai frumoase inele de logodnă. De obicei, aceste inele aveau forme de flori și erau supranumite „inele de fațadă”.

Exploatarea diamantelor

De Beers, una dintre cele mai mari companii de extracție a diamantelor din lume, a lansat în 1947 o campanie care a devenit virală, numită „Diamantele sunt pentru totdeauna”. Această campanie a ajutat și mai mult la creșterea popularității inelelor de logodnă cu diamante. În concepția americanilor, se sugera că durabilitatea unui diamant se poate asocia cu o căsătorie de durată.

Puritatea și strălucirea unui diamant deveniseră un simbol al devotamentului bărbatului față de femeia pe care o iubește, în toate colțurile lumii. În momentul deschiderii unei filiale a companiei în Africa, exploatarea și prelucrarea diamantelor a devenit și mai ușoară ca înainte. Cu ajutorul unei campanii de marketing agresive De Beers a reușit să se stabilească lider de piață în fabricarea și vânzarea bijuteriilor cu diamante, dar în special a inelelor de logodnă cu diamant.

Sfaturile utile pentru alegerea inelului perfect

Ca femeie, e ușor să uiți de valoarea inelului de logodnă, având în vedere că nu ai depus un efort considerabil în căutarea și cumpărarea acestuia. Această provocare cade pe umerii bărbaților. Pentru ei, inelul de logodnă are o mai mare însemnătate, din moment ce au depus eforturi mari pentru a-l găsi pe cel perfect.

Un bărbat trece prin mai mulți pași până la găsirea inelului perfect: de la pregătirea mentală a cererii în căsătorie, până la buget, potențiali furnizori și în final, cumpărarea acestuia. Câteva sfaturi utile pentru a face alegerea perfectă sunt despre personalizare, mărimea ideală a inelului și, nu în ultimul rând, protejarea acestuia.

  • Personalizarea inelului

Oricărei femei îi face plăcere să aibă bijuterii unice sau speciale. Tocmai de aceea, puteți să luați în considerare un inel personalizat. Pentru asta există magazine care oferă astfel de servicii de personalizare a design-ului unui inel, precum Royal Diamante. Personalizarea poate însemna orice: de la alegerea materialului pentru bendă, stilul de tăiere al pietrei sau forma diamantului.

  • Mărimea corectă a inelului

Să vă dați seama de mărimea pe care iubita dumneavoastră o poartă la inel, fără să ridicați suspiciuni poate fi complicat, dar nu imposibil. Cele mai populare mărimi de inele la femei sunt 6 sau 6.5.

Un sfat al unui bărbat ar fi să împrumutați un inel al partenerei dumneavoastră, fără ca ea să-ți dea seama, și să vă folosiți de acesta drept model. Dacă vă gândiți că ar putea să observe, puteți desena forma inelului pe o foaie de hârtie. Totuși, majoritatea inelelor por fi modificate, așadar vă încurajăm să verificați cu bijutierul de la care o să-l cumpărați.

  • Protejați-vă investiția
  • Este foarte important să protejați bijuteriile cumpărate de orice eveniment nefericit. Asigurările pentru inele de logodnă acoperă diferite tipuri de evenimente, de la pierderi la furturi sau stricăciuni. Orice magazin cu tradiție vă va oferi o astfel de asigurare. În cazul în care bijutierul nu menționează nimic despre asigurările pentru bijuterii, puteți să cereți o ofertă pentru una.

În cazul inelelor de logodnă cu diamant e de preferat să faceți o cercetare a celor 4 C de respectat în momentul alegerii: culoare, claritate, tăiere și carate. De obicei aceste lucruri vă sunt spuse de către orice bijutier respectabil, dar e totuși de preferat să fiți deja informați.

În general bărbații sunt axați pe elementele mai practice ale alegerii unui inel, în timp ce femeile apreciază partea creativă. Pentru a mulțumi partea creativă, puteți apela la ajutorul unui designer specializat în inele de logodnă, care să vă ghideze în această aventură.

Tot ce vă mai rămâne acum de făcut e să vă stabiliți un buget, să începeți căutarea din timp și să vă asigurați că inelul ales reflectă personalitatea persoanei dragi. Odată ajunși în magazine, să nu vă fie frică să încercați lucruri noi sau să urmați sfaturile bijutierilor. Nu se știe niciodată ce inele de logodnă o să vă „vorbească”.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că găsiți magazine care să vă permită personalizarea inelului dorit, la fel cum o face Royal Diamante, pentru a reuși să alegeți doar ce e mai bun pentru persoana iubită.