MENIU CAUTĂ
07 Iul. 2018 21:10 , de Florin Ghioca

VIDEO Radu Jude a câştigat Marele Premiu la Festivalul de la Karlovy Vary

Distribuie

Filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", regizat de Radu Jude, a primit Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în cadrul Galei care a avut loc sâmbătă seară. Este pentru prima dată când un film românesc câştigă Trofeul "Crystal Globe".

Cel mai nou lungmetraj scris și regizat de Radu Jude, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Filmul a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 53-a ediții a prestigiosului eveniment care s-a desfășurat în Cehia, în perioada 29 iunie-7 iulie.

Cred că un premiu spune mai multe despre cei care îl oferă decât despre cei care îl primesc”, a spus Radu Jude pe scena galei, la care a fost prezentă şi producătoarea Ada Solomon.

Cel de-al 6-lea lungmetraj regizat de Radu Jude îi are în distribuție pe actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Bogdan Cotleț.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, a mai câştigat sâmbătă şi premiul „Label Europa Cinemas”. Distincţia a fost anunţată înaintea ceremoniei oficiale de decernare a premiilor, fiind decernată în afara regulamentului de juriul reţelei de cinematografe Europa Cinemas pentru cel mai bun film european din competiţia oficială sau din cea dedicată documentarelor. Filmul va fi distribuit de microFILM, în cinematografele din România, din 28 septembrie 2018.

Citește mai multe despre radu jude, festival și premiu pe Libertatea.

Comentarii