Noian de necazuri s-au abătut asupra familiei Vătuiu, din orașul doljean Filiași, în urmă cu mai bine de un an. În luna octombrie 2016, Dana Vătuiu, în vârstă de 29 de ani, se plângea de dureri puternice de cap. În urma unor analize, medicii i-au recomandat investigații amănunțite.

15068938_226303667792394_3026889128639926232_oIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

“Aveam dureri foarte mari de cap și amețeli. Așa mi-am dat seama că este ceva în neregulă cu mine. M-am dus la doctor și am făcut un set de analize. Am mers pe la mai multe spitale din Craiova și în cele din urmă au descoperit că am o tumoră. Medicul care m-a diagnosticat mi-a zis să nu mai pierd timpul și să merg la București pentru că tumora mea era operabilă. Doctorii de la Bagdasar Arseni mi-au dat un tratament și mi-au spus să așteptăm să vedem ce o să se întâmple, să nu mă operez încă. Am așteptat până în ianuarie 2017 și atunci mi-au zis doctorii că tumora a stagnat și nu e nevoie să mă operez”, povestește Dana Vătuiu.

Când a terminat tratamentul, medicii i-au recomandat să evite supărările, stresul și eforturile mărite. Mulțumită de spusele doctorilor, doljeanca a revenit la Filiași, unde abia aștepta să își întâlnească fetița, care abia împlinise un an la momentul respectiv. Numai că fericirea a durat câteva luni. Fetița ei, Iulia, a început să se simtă rău.

De la febră, la leucemie

Anul acesta, pe 8 septembrie, în ziua de Sfânta Maria, Dana Vătuiu a primit rezultatul unor banale analize de sânge pe care i le făcuse Iuliei după mai multe episoade de febră și lipsa poftei de mâncare.

Primul român eliminat din Registrul Agresorilor Sexuali, un profesor condamnat pentru corupere sexuală de minori. Ce au spus judecătorii
Recomandări
Primul român eliminat din Registrul Agresorilor Sexuali, un profesor condamnat pentru corupere sexuală de minori. Ce au spus judecătorii

“Făcea febră chiar și sub tratament cu antitermice, necontrolat, ca să zic așa. Avea doi ani și o lună când pediatra a citit analizele de sânge și ne-a trimis la Oncologie. Mi-am dat seama că e ceva grav doar când am auzit de secția asta.  De la Spitalul Județean de Urgență Craiova ne-au trimis direct la Fundeni. Acolo i s-a pus diagnosticul de leucemie limfoblastică acută B și a fost băgată pe citostatice, pe 17 septembrie”, povestește Dana Vătuiu.

Când au primit vestea, le-a picat cerul în cap, dar au avut puterea să strângă ban pe ban și au stat apoi cu fetița timp de o lună în București. Spre deosebire de alți părinți care au fost nevoiți să doarmă pe un scaun pe perioada tratamentului celor mici, Dana a reușit să doarmă cu Iulia în același pat.

“Pe secția unde stă internată Iulia sunt pătuțuri care au sub cele ale copiilor niște cadre metalice cu saltea, însă eu am dormit mereu cu cea mică pentru că o legăn și o mângâi când are dureri din cauza tratamentului cu citostatice”, continuă povestea Dana Vătuiu.

Peste două zile, doljeanca împreună cu Iulia vor lua din nou drumul Capitalei pentru o nouă cură de citostatice. Este a treia și apoi medicii vor vedea dacă tratamentul are sau nu rezultate.