De Ramona Mânzat,

În ceea ce privește noile standarde de curățenie, atât țările, cât și companiile lucrează intens. Airbnb, cea mai mare platformă de homesharing, a angajat un grup de experți pentru a elabora un protocol de curățare a spațiilor de închiriat. 

Airbnb: minimum 24 de ore, dar chiar și trei zile libere între două rezervări

Așa-numitul Cleaning Protocol va fi gata în mai și va cuprinde informații detaliate despre cum trebuie curățată și cu ce substanțe fiecare încăpere.

Cei care închiriază case sau apartamente pot lua parte la un curs și pot obține un certificat care va fi afișat în momentul în care un potențial client caută cazare. 

Protocolul va conține și obligația ca locuința să nu fie ocupată pentru 24 de ore de un nou client.

Cei care din diverse motive nu pot respecta standardele protocolului vor fi introduși în categoria Booking Buffer și vor avea obligația de a păstra 3 zile libere între două rezevări.

Turcia: hărți cu spitalele apropiate resorturilor

În Turcia, care vrea să repornească turismul intern la finalul lunii mai și, din iulie, pe cel internațional, autocarele care transportă turiști vor sterilizate, iar starea sănătății șoferilor va fi controlată periodic. 

Cum a apărut de nicăieri proiectul Jandarmeriei privind protestele: IGJR a vrut să deturneze o iniţiativă a ONG-urilor
Recomandări
Cum a apărut de nicăieri proiectul Jandarmeriei privind protestele: IGJR a vrut să deturneze o iniţiativă a ONG-urilor
 

Aeroporturile, hotelurile, restaurantele, siturile arheologice vor fi toate redecorate ca să se poată respecta distanța socială. Multe vor fi dotate cu scannere termale. Turcii vor pregăti pentru agențiile de turism niște hărți pe care vor marca spitalele din zona resorturilor, cu detalii despre secțiile de terapie intensivă și dotarea cu ventilatoare, conform ziarului Hurriyet. 

Marile hoteluri vor renunța la sistemul all inclusive și se așteaptă o creștere a cererii pentru pensiuni și apartamente. 

Portugalia: manual cu proceduri de acces la plajă

Portughezii au decis să acorde Certificatul „Clean and Safe”, valabil pentru un an, tuturor operatorilor de turism care respectă anumite standarde. Obținerea acestuia este opțională, dar cei care vor primi certificatul îl vor putea folosi pentru a-și convinge clienții că sunt în siguranță dacă apelează la serviciile lor. 

Plaja Praia do Vale dos Homens lângă Aljezur, Algarve Portugalia . Foto 123rf

Portugalia lucrează și la unul manual care va stabili toate datele referioare la accesul oamenilor pe plajele publice. 

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Manualul, care trebuie să fie gata luna viitoare, este elaborat de mai multe instituții, printre care Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Marina portugheză. 

Ghidul va cuprinde măsurile de igienă și curățenie care vor fi aplicate în zona balneară, dar și numărul maxim de oameni care va fi permis pe fiecare plajă.

La 1 iulie ar putea începe vacanțele externe

Faptul că mai multe companii aeriene au anunțat că reintroduc din mai numeroase rute suspendate în martie nu înseamnă mare lucru pentru cei care vor să călătorească de plăcere. 

Multe țări păstrează granițele închise, iar altele păstrează obligativitatea intrării în carantină pentru 14 zile. 

Dacă intenționați să călătoriți în următoarele luni, urmăriți condițiile impuse de fiecare țară, intrând pe siteul mae.ro, unde găsiți “Informații actualizate COVID 19”, și pe site-ul IataTravelCentre. Până în prezent, nu s-a anunțat clar o dată pentru restartarea vacanțelor europene, dar cele mai grăbite țări să primească turiști au lansat varianta 1 iulie. Ce știm până acum?

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Grecia pare țara cea mai decisă să reia turismul internațional. Ministrul grec al turismului Harry Theoharis, care a anunțat primul începerea sezonului la 1 iulie, a dat un interviu miercuri dimineață la radio BBC, în care le-a transmis britanicilor că sunt așteptați în vacanță în Grecia. “Vă veți simți în siguranță. Grecia este o țară sigură, în multe cazuri chiar mai sigură decât țara voastră”, a spus ministrul grec, citat de Express.

Cipru vrea să redeschidă granițele tot din 1 iulie pentru turiștii europeni, dar cu un număr restricționat de intrări în țară. Sunt așteptați mai ales turiști germani și din țările nordice. Cum temperaturile ridicate se mențin aici până în octombrie, ciprioții mizează mult pe prelungirea sezonului.

Croația vrea să reînceapă activitatea turistică deschizând campingurile, porturile și hotelurile din zone izolate. Nu a fost încă anunțată o dată, anunță Lonely Planet.

Insulele Canare așteaptă anul acesta doar 3 milioane de turiști față de 15 milioane în anul precedent. Se pare însă că turiștii străini nu vor fi primiți mai repede de luna octombrie.

Israelul a prelungit interdicția de intrare în țară a tuturor cetățenilor cu pașapoarte străine până în 15 mai, dar intenționează să repornească turismul intern din acest weekend. În prima fază vor fi deschise pensiunile și hotelurile mici.

Citeşte şi:

Admiterea online la facultate se împiedică în probleme offline. Ministerul Educației vrea examen la distanță, universitățile așteaptă acte și contestații la secretariat

Mărturie zguduitoare a unei paciente cu COVID-19 internate la Neamț: “Am aflat aici că voi fi mamă, o doctoriță mi-a spus că sunt infectată și să renunț la sarcină”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare