De Ana Hațeg,

Potrivit studiului, persoanele care au un nivel al colesterolului „rău” (LDL) mai mare de 100 mg / dl au cu 64% mai mari șanse să sufere de boli coronariene mai târziu în viață, scrie CNN.

De asemenea, o tensiune arterială sistolică de 130 mm Hg sau mai mare a fost asociată cu un risc crescut de insuficiență cardiacă.

Autorii studiului au analizat analizele privind tensiunea arterială, colesterolul și sănătatea cardiovasculară a 36.030 de adulți din Statele Unite, pe o perioadă medie de 17 ani.

După ce au analizat cu atenție starea de sănătate a adulților cu vârste între 18 și 39 iar apoi a celor de peste 40 de ani, cercetătorii au descoperit că creșterea tensiunii arteriale diastolice si a colesterolului LDL înainte de vârsta de 40 de ani au fost asociate cu apariția bolilor coronariene după această vârstă. De asemenea, o tensiune arterială sistolică și diastolică crescută este asociată cu insuficiența cardiacă după 40 de ani.

”Cel mai important mesaj al acestui studiu este pentru tinerii adulți: nu așteptați să faceți alegeri sănătoase”, a spus Dr. Andrew Moran, cercetător principal la Universitatea Columbia, Irving Medical Center din New York și autorul principal al studiului.

”Rezultatele noastre arată că dacă așteptați până la vârsta mijlocie pentru a vă îmbunătății dieta și a face exerciții fizice ar putea fi prea târziu și nu veți putea inversa daunele produse în timpul tinereții”, a mai explicat autorul studiului.

Citeşte şi:

Ce probleme de sănătate ai putea avea, în funcție de luna în care te-ai născut

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri