De Andrei Crăițoiu,

Pentru a vedea care sunt planurile de vacanță ale românilor pentru 2019, agenția Starcom, a efectuat un studiu de piață la nivel urban, în rândul persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Datele au fost culese în perioada 30 aprilie – 9 mai.

Anul trecut destinațiile de top pentru românii care au călătorit în afara țării au fost Grecia, Bulgaria, Spania și Italia. În 2019, 13% dintre respondenții care au fost deja plecați în vacanță, cei mai mulți au optat pentru destinații din afara țării precum Bulgaria, Italia, Marea Britanie sau Olanda.

80% dintre români doresc să se relaxeze, 66% să viziteze obiective turistice și doar 21% se duc în vacanțe pentru distracție, alături de prieteni.

Morile de vânt din Zaanse Schans sunt o atracție pentru cei care ajung în Olanda

Pentru anul 2019, România rămâne principala destinație de vacanță a românilor, doar 40% dintre cei chestionați spunând că vor să viziteze și alte țări, în topul preferințelor fiind Grecia, Bulgaria, Turcia și Spania. Mai mult de o treime dintre români aleg, în general, o pensiune, iar 50 la sută dintre români preferă să se cazeze la hotel în vacanță

Studiul arată „că mai mult de jumătate dintre români pleacă în vacanță folosind mașina personală, trenul fiind cea de-a doua opțiune, în timp ce călătoriile cu avionul sunt preferate de cei care optează pentru vacanțe de lux”. Pentru 7 din 10 români vacanțele reprezintă un timp petrecut cu familia și sunt o decizie luată în doi. Mai mult, românii se împart în patru mari categorii când vine vorba de atitudinile lor în ceea ce privește vacanțele. 

1. cei care căută să-și reîncarce „bateriile” (35%)
2. cei care călătoresc cu familia (29%)
3. cei care optează pentru vacanțe de lux (14%)
4. cei care fac explorări (11%)

CITEȘTE ȘI:

Nota 3! Profesoara Daniela Pârjol povestește cum doi copii săraci din Vrancea “au primit la finalul anului 3, exact nota care trebuia ca să rămână repetenți, pentru ca școala să fie sigură ca va crește la anul numărul de clase, norma și banii”!

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie