MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2016 19:32 , de Miruna Darcovici

Vrei să scapi de sforăit? Remedii naturiste pe care poți să le încerci

Distribuie

Sforăit – respirație zgomotoasă în timpul somnului. Este o problemă comună pentru oamenii de toate vârstele și de ambele sexe, iar aceasta afecteaza aproximativ 90 de milioane de adulți americani.

Sforăitului poate apărea în fiecare noapte sau la anumite intervale. Persoanele cele mai expuse riscului sunt de sex masculin și cei care sunt supraponderali, dar sforăitul este o problemă de ambele sexe, deși este posibil ca femeile să nu audă această plângere la fel de frecvent ca și bărbații. Sforăitul, de obicei, se agreavează odată cu vârsta. Acesta poate provoca întreruperea propriul somn, cât și somnul partenerului de pat sau cameră. si somnul patul-partenerului. Aceasta poate duce la un somn fragmentat si neodihnitor, persoana respectivă trezindu-se obosită și somnoroasă. Cele mai frecvente efecte adverse asupra sănătății ale sforăitului sunt disfuncție în timpul zilei și boli de inimă. Aproximativ jumătate din persoanele care sforăie tare au apnee obstructivă de somn.

În timp ce dormi, mușchii gâtului se relaxează, limba cade înapoi,iar gâtul devine îngust și „floppy.” Pe măsură ce respiri, pereții gâtului încep să vibreze – în general, atunci când inspiri, dar, de asemenea, într-o măsură mai mică, și atunci când expirați. Aceste vibrații conduc la sunetul caracteristic sforăitului.  Cu cât căile respiratorii devin mai înguste, cu atât și vibrații sunt mai mari și implicit și sforăitul.

Uneori pereții gâtului cedează complet, astfel încât căile respiratorii sunt complet astupate, creând o afecțiune numită apnee(oprirea respirației). Aceasta este o afecțiune gravă, care necesită o atenție medicală.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre dictionar medical și sforait pe Libertatea.

Comentarii