Opinie de
Alina Manolache
Toate articolele autorului

Gravitatea situației, panica oamenilor, riscurile, sfaturile despre cum să te aperi, exemplele despre cum ne păcălesc autoritățile că sunt pregătite și că iau măsuri drastice sunt doar în presă. Politicienii au altă agendă. Azi se dă votul pentru Guvernul Orban II, iar CCR decide în privința sesizării PSD privind neconstituționalitatea gestului lui Klaus Iohannis de a-l propune iar pe Ludovic Orban premier.

Vă dați seama cum ne prinde pe noi pericolul extinderii coronavirusului? Cu un guvern interimar care nu poate da nici o ordonanță de urgență, pentru că are atribuții restrânse, cu un spectacol ieftin și o ceartă interminabilă între PSD și PNL, cu un Parlament divizat, fărâmițat, cu instituții care nu știu cine mai e șeful.

Și nu e vorba de o situație temporară. Nu. PSD nu vrea nici anticipate, nu vrea nici Guvern PNL, va lungi situația cât va putea. PNL și Klaus Iohannis nu vor nici ei să lase puterea din mână. Se văd prinși la mijloc, șantajați și jucați pe degete de PSD, după ce liberalii și șeful statului au intrat în jocul atât de periculos al anticipatelor.

Și nimeni, dar absolut nimeni dintre politicienii României nu are vreo urmă de responsabilitate, cât să lase luptele și să se apuce să guverneze țara asta, când la o aruncătură de băț de noi sunt sute de cazuri de îmbolnăviri confirmate.

Dacă în mod normal ne-am obișnuit să ne uităm puțin distrați la show-ul politic, azi nu mai e de glumă. Dacă România va avea ghinionul să vină peste ea acest virus, vom asista la un nou Colectiv. Ni se va spune cât de pregătiți suntem, în același timp în care vom muri pe capete. 

Citeşte şi:

Apariția coronavirusului în Italia alertează românii și este firesc să fie așa. Ce pot face mai departe?

Care sunt localitățile din Italia afectate de coronavirus și ce trebuie să facă românii care vin în țară din acele zone

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni