Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Greta Thunberg, activist ecologist

Foto: EPA

Puștanii care ies genial din preocupările vârstei lor sunt deopotrivă de apreciat și de neînțeles. La 16 ani, suedeza care a dat lumea peste cap în privința luptei antipoluare, devenind o voce distinctă în conștientizarea problemelor care fac Pământul să dispară, va traversa Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune dotată cu panouri solare şi turbine subacvatice care produc electricitate la bord.

Adolescenta vrea să atragă astfel atenția asupra poluării provocate de avioane, la niște ani la care alții se duc la concerte și petreceri sau se agață cu disperare de internet și de mirajul acestuia.

Într-o lume care comunică fals într-un mediu rece și supraîncărcat cu capcane și adicții grave, fata aceasta a ales să comunice outdoor, folosind marketingul așa cum trebuie și sacrificându-și cea mai prețioasă vârstă dintre toate pentru o cauză a viitorului.

NOT: Mihai Fifor, ministrul interimar al afacerilor interne

Foto: Hepta

E foarte greu să alegi un personaj negativ săptămâna aceasta. De fapt, cel mai dificil e să găsești o figură luminoasă, în pânza de gafeuri, dezumanizați și incompetenți.

Fifor a anunțat însă trecerea Sistemului Național pentru Apel Unic de Urgență din curtea STS în cea a Ministerului Afacerilor Interne, de parcă ar fi adus un adolescent rebel la școala de corecție.

Asocierea oricărui serviciu în slujba cetățeanului cu Polița și Jandarmeria este, cel puțin zilele acestea -dar cel mai probabil și în general, pe timp de pace, să spunem -, o anomalie.

Mutăm un simbol eșuat în subordinea unuia și mai eșuat, și astfel încrederea românilor, și așa serios zgâlțâită, are toate șansele să se prăbușească definitiv. E un semnal descurajant și dureros, după toate cele întâmplate, care pare a servi unor interese ori foarte obscure, ori foarte absurde.

Anunțul și intenția lui Fifor par o barieră defectă care se lasă peste un drum deja făcut praf.   

Citeşte şi:

WHO’S HOT, WHO’S NOT / Performanța imbatabilului Nadal vs indiferența ministrului Dan față de propriii oameni

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.