Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Eliud Kipchoge, maratonist kenyan

Eliud Kipchoge. Foto EPA

O oră, 59 de minute și 40 de secunde. Cronometrul a înregistrat cel mai rapid maraton al lumii, realizat de picioarele unui atlet de 36 de ani. Recordul africanului nu va fi omologat, pentru că a fost ajutat de 41 de alți sportivi în cursa de la Viena, în care l-a stabilit. Dar bariera celor două ore în cea mai grea probă convențională din atletism a fost doborâtă și de-acum, datorită lui Kipchoge, limitele trupului uman în condiții de efort extrem vor fi privite altfel.

Kipchoge mai poate fi considerat un personaj HOT și pentru că duce o viață simplă, în ciuda faptului că e milionar, campion olimpic și vedetă în lumea atletismului. Pentru că uneori se refugiază în citit și gătit și pentru că spune că lucrurile pe care le-a deprins la școală l-au ajutat să devină un sportiv mai bun.

Contribuția kenyanului la evoluția cursei de 42,195 kilometri e una istorică și științifică.

Așteptăm replica alergătorilor de viteză, care trebuie să lucreze la recordurile stabilite de Usain Bolt la 100 de metri și 200 de metri și care sunt nezgâlțâite de peste un deceniu.

NOT: Lars Lagerback, antrenorul echipei de fotbal a Norvegiei

Lars Lagerback. Foto Hepta

”Voi scoate jucătorii de pe teren dacă vor exista scandări rasiste”, amenința, cu mult înaintea disputării meciului de marți seară, selecționerul nordicilor. Pornind din start de la ideea că puii românilor din tribune, toți sub 14 ani, cresc în case în cultura lozincilor revoltătoare și insultătoare de pe stadioane.

Pentru unul care antrenează o țară care are grijă mare (inclusiv cu forța) și de copiii altora, afirmația e la fel de plină de prejudecăți ca orice strigare rasistă. E ca și cum ai încerca să înveninezi și să umbrești glasul spectatorilor de marți, unii veniți la București de la sute de kilometri distanță și pentru care meciul echipei naționale a României e posibil să rămână cea mai frumoasă amintire a copilăriei lor.

Pe scara civilizată a valorilor unei societăți care se vrea înaintată și superioară, a presupune s-a dovedit a fi, nu pentru prima oară, cel mai mare păcat din lume.

Citeşte şi:

Viața lui El Rumañol, românul din semifinala emisiunii “Spain’s Got Talent”: “Spania e tata, România e mama și mie îmi pare rău că nu pot să fiu cu mama și cu tata în același timp!“

Fiul primarului PNL rasist a primit balta din comuna condusă de tatăl său și le spune „Cioroiule!” celor care se plâng că balta nu are pește!

Ministrul Cuc l-a uns șef la Tarom pe Valentin Gvinda, un pilot care a avut suspendată licența de instructor de zbor vreme de trei ani pentru fraudă!

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile