Eugenia Dăscălescu a făcut cererea când avea 49 de ani, i s-a recunoscut dreptul, dar terenul de 11.700 mp l-a primit abia la 78 de ani. O viață de om pierdută.

Cei 11.700 mp au ajuns imediat la cuscra primarului Mihai Bălan, cel care a semnat punerea în posesie. Terenul valorează 700.000 de euro, dar Bălan n-a plătit nimic.

Este al doilea caz de acest tip prezentat de REPORTER DE IAȘI. Pentru primarul din Bârnova este un mod de operare, îmbogățirea sa fiind sub înalta protecție a instituțiilor de forță.

În 1993, pe când avea 49 de ani, Eugeniei Dăscălescu i-a fost validat dreptul de a primi 11.700 mp în satul Păun, comuna Bârnova. Vreme de 29 de ani nu s-a întâmplat absolut nimic.

Femeia nu și-a primit terenul confiscat de comuniști.

Brusc, în 2022, când Eugenia Dăscălescu a ajuns la vârsta de 78 de ani, i s-a întocmit fișa de punere în posesie (în mai), iar în august i s-a eliberat titlul de proprietate. O operațiune bliț. Cheia afacerii: TOȚI cei 11.700 mp restituți au ajuns la Ionela Bordea (52 ani) CUSCRA lui Mihai Bălan, primarul din Bârnova, cel care a semnat procesul verbal de punere în posesie.

La schimb, cuscra Bordea i-a dat bătrânei Dăscălescu 3.000 mp. Dar cei 3.000 mp, Bordea i-a primit donație, prin intermediar, de la moștenitorul lui Alexandru Meiu. Acestui Meiu (născut în 1923 și mort în 2000) i s-a validat dreptul de proprietate în 1991. Terenurile, 9,4 hectare, au fost restituite unui urmaș de-al său abia în 2021, deci tot după 30 de ani. Și, ca prin minune, prin DOUĂ DONAȚII consecutive, 1,6 hectare au ajuns tot la CUSCRA PRIMARULUI.

Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Recomandări
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti

Bilanțul funciar și financiar pe această speță: de la Dăscălescu și Meiu, cuscra primarului a rămas cu 24.457 mp, aproape 2,5 hectare de teren fără să scoată vreun leu din buzunar. Totul, doar prin donație sau schimb.

Investigația completă poate fi citită în Reporter de Iași.

ARTICOL PRELUAT DE PE REPORTERIS.RO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.