Insulele Gili (Indonezia)

La doar o oră jumate de mers cu barca de Insulele Bali veți întâlni un paradis mult mai puțin cunoscut. În primul rând, aici nu este permis accesul cu vehicule motorizate și nici localnicii nu sunt foarte mulți. În al doilea rând, este un loc recunoscut pentru scuba diving și poți face chiar cursuri profesioniste de scufundări. În lumea subacvatică, vei descoperi o epavă impresionantă, recife de corali și chiar niște statui antice. Toate arată impresionant și nici nu va trebui să cheltuiești o avere.

Creta (Grecia)

Deși este cea mai mare insulă din Grecia și una dintre cele mai cunoscute, Creta este adeseori ignorată în favoarea altor insule, precum Mykonos sau Santorini. În timp ce lenevești pe plajele cu un nisip superb, poți admira și munții, ceea ce nu e puțin lucru. Iar dacă ești un fan al mitologiei grecești, nu trebuie să ratezi Peștera Ideon, despre care se spune că este locul unde s-a născut Zeus.

Insula Holbox (Mexic)

Dacă ești în vacanță în Mexic, merită să ajungi și în acest loc, care nu a ajuns încă populat de foarte mulți turiști (Și aici sunt interzise mașinile sau motocicletele). Totul este foarte liniștit și te poți bucura în voie de frumusețea sălbatică a locului, de plantele și animalele marine extrem de diverse și de unul dintre cele mai frumoase apusuri pe care le vei vedea în această viață. Și nu în ultimul rând, vei putea înota alături de rechinii-balenă, unii dintre cei mai mari pești de pe planetă. Stai liniștit, sunt foarte prietenoși.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

Arhipelagul Mergui (Burna)

Cele 800 de insule care formează Arhipelagul Mergui sunt compuse din plaje superbe, înconjurate de recife de corali și sunt o adevărată minune. Se spune că acest arhipelag este unul dintre ultimele paradisuri de pe Pământ și nu e nevoie decât să ne uităm la poze pentru a ne da de seama de asta. Ajunși acolo, vei putea descoperi tărâmuri unde nimeni nu a mai ajuns, ceea ce nu este puțin lucru.

Insulele Feroe (Danemarca)

Dacă insulele tropicale nu sunt neapărat genul tău, atunci acest grup de 18 insule vulcanice dintre Islanda și Norvegia sunt pentru tine. Vei descoperi niște locuri populate de oameni care trăiesc în deplină comuniune cu natura. Puține șanse să găsești un peisaj mai fascinant de explorat, dar pregătește-te, totuși, pentru o vreme capricioasă și la ceață care poate să apară când te aștepți mai puțin. Fun fact: deși nu trăiesc foarte mulți oameni pe aceste insule, echipa lor de rugby este una dintre cele mai bune din lume.

Insulele Aleutine (Alaska)

Și tot în zona nordică, mai precis lângă Alaska, avem și Insulele Aleutine, formate din 14 insule mari și 55 de insule mai mici. Nu vă așteptați să stați foarte mult degeaba aici, pentru că aventurile vă așteaptă la tot pasul. Excursii la pescuit, călătorii cu caiacul, locuri sălbatice, vulcani încă activi – vă veți simți ca într-o emisiune National Geographic.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Insulele San Blas (Panama)

Nu mai puțin de 365 de insule și insulițe fac parte din acest arhipelag, dar doar 49 dintre ele sunt locuite. Asta înseamnă că te vei putea rupe de stresul cotidian, într-o lume fără semnal la telefon, curent electric sau apă curentă. Dacă ai chef de o întoarcere la simplitate, ăsta e locul perfect.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.