Intervenții nepotrivite pe social media

Sunteți prieteni pe rețelele de socializare, iar fiecare postare este urmărită și pusă sub lupă, contestată prin diverse comentarii ce nu te pun deloc într-o lumină bună, ba chiar sunt jignitoare. Ai putea spune că un străin a intrat pe pagina ta și vrea să te supere sau să caute scandal intenționat.

Sub protecția ecranului

Mesajele scrise sunt extrem de interpretabile. Aceeași frază o poți citi în trei moduri diferite și de fiecare dată să aibă un cu totul alt sens. Ironic, față în față nu ți se spune nimic, dar ulterior ți se trimit mesaje care te fac să te întrebi cât de bună e starea sănătății tale mintale.

Niciodată în fața lui

De față cu partenerul tău membrii familiei lui se poartă decent ori chiar nu îți vine să crezi cât de frumos. Dar imediat ce te-au găsit singură trec la atac, astfel încât aceste polarități total opuse îți pot pune la îndoială credibilitatea.

Ironii…

… răutăți, înțepături, sarcasm fac parte din opțiunile mai subtile de bullying. În paralel cu ele pot defila jigniri fățișe, insulte scandaloase și amenințări de tot felul.

Răzbunări

Este cât se poate de evident că un eveniment anume a fost orchestrat abil ca o monedă de plată pentru tine. Poate chiar ai greșit cu ceva sau au interpretat ei un anume gest și ca urmare s-au răzbunat, dorind intenționat să îți facă rău.

Reportaj Libertatea la punctul pe unde fug rușii în Finlanda, înainte ca și aici să se închidă granița: „Mama este fan absolut al lui Putin, dar mi-a zis să plec din țară”
Recomandări
Reportaj Libertatea la punctul pe unde fug rușii în Finlanda, înainte ca și aici să se închidă granița: „Mama este fan absolut al lui Putin, dar mi-a zis să plec din țară”

Sunt pasiv-agresivi

Mai schimbători decât vremea, nu știi niciodată la ce să te aștepți din partea lor. Acum sunt amabili, peste jumătate de oră sau la următoarea întâlnire te ignoră. Nu vorbesc cu tine, abia dacă îți răspund la salut. Au un comportament pasiv-agresiv fără să poți pune degetul pe un factor declanșator și eventual să poți discuta o soluție.

Vă forțează mâna…

… având de cele mai multe ori argumente financiare. Poate că v-au ajutat substanțial material, v-au luat o casă (fiului lor, de fapt, în niciun caz ție), v-au oferit suport cu copilul sau orice variantă care îi aduce într-o poziție de putere, pe care nu se jenează să o folosească din plin. Ei sunt la butoane, iar tu trebuie să taci și să te supui.

Articol preluat de pe site-ul ELLE.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.