În programul competiției sunt prezente următoarele discipline sportive: sărituri în apă, înot, polo, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard. scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwondo, tenis, volei, haltere și wushu.

Universiada reprezinta după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume iar de-a lungul istoriei, România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov) dar și a Universiadei de vară în anul 1981 (Bucuresti). În anul 1953, Bucureștiul a fost orasul organizator al  Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților.

Participarea la Universiadă este permisa sportivilor studenti care sunt încadrați la o formă de studiu în instituțiile de învățământ superior (licență, masterat sau doctorat) sau absolventilor din anul 2016, care nu depășesc vârsta de 28 de ani cu excepția baschetului care are limita de vârstă maxima de 25 de ani.

România s-a clasat pe locul 29 pe natiuni la Universiada de vară din 2015 în Gwangju, Coreea de Sud, obtinand 1 medalie de aur, 3 de argint si 3 de bronz.

La aceasta a 29 a editie organizata la Taipei/Taiwan România va participa cu o delegatie formata din 121 de persoane, participand la 11 ramuri de sport.

Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”
Recomandări
Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”

Judo-ul romanesc va fi reprezentat de sportivii:

  1. Ioanca Roxana Gabriela, data nasterii: 18.12.1993, legitimat la clubul U CSM Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat: loc 5 la Campinotul European U23 2016.

Isi doreste ca la Olimpiada de la Tokyo, din 2020, să se bată pentru o medalie olimpică. ”Sunt o fire ambiţioasă. Îmi place să nu renunţ la luptă. Visul meu este să ajung la Olmpiadă”, a precizat Roxana, care a primit numai cuvinte de laudă din partea Andreei Chiţu, al carei sparring-partner de antrenament este.

”Îmi pune mari probleme la antrenamente. Este foarte tehnică şi, nu în ultimul rând talentată pentru acest sport. Cred că nu peste mult timp va putea obţine rezultate foarte bune”, a mai declarat Andreea Chiţu.

Roxana Ioancă este campioană naţională, balcanică şi a câştigat o medalie de bronz la o cupă europeană, competiţie destinată senioarelor.

  1. Nicolaescu Oana, data nasterii: 23.02.1996, legitimata la clubul U CSM Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat loc 7 la Campionat Mondial U21 Miami 2014.

Anul 2016 a fost unul bun pentru Oana reusind sa devina vicecampioană națională cu echipa de seniori a clubului la care este legitimată, a câştigat titlul naţional la juniori alături de colegele ei, după o serie de victorii cu acelaşi scor (5-0), a obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori în lupta la sol, la Campionatul Naţional de tineret pe echipe şi-a menţinut titlul naţional cu CSM Cluj, i-a adăugat în palmares medalia de argint în lupta la sol! Totalizând, Oana Nicolaescu a adunat 5 medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz, dar cu toate acestea are şi un regret: “Nu mi-am atins obiectivul suprem, acela de a cuceri o medalie europeană în acest an. Privesc cu speranţă spre 2017 şi am încredere că o să fie un an plin de reuşite!” – a mai declarat sportiva de 20 de ani.

De ce a fost orașul iranian Isfahan ținta atacului atribuit Israelului. Mesajul transmis Teheranului
Recomandări
De ce a fost orașul iranian Isfahan ținta atacului atribuit Israelului. Mesajul transmis Teheranului

  1. Vasian Ionut, data nasterii: 19.05.1996, legitimat la clubul U CSM Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat loc 5 la Campionat European U18 in 2012.

A inceput sa practice judo la Baia Mare iar sub indrumarea anttrenorului Vasile Salincean a obtinut rezultate notabile in 2012 la cele trei turnee de Cupa Europeana, respectiv aur la Pitesti, argint la Teplice si Bielsko Biala (ca judoka legitimat la CSM Baia Mare). Aceste rezultate l-au propulsat pe Ionut Vasian pe pozitia a doua in ranking-ul european intocmit de Federatia Europeana de Judo in acel an.  

  1. Florian Andreea Gianina, data nasterii: 11.09.1994, legitimata la clubul CSM Liberty Oradea. Fiind sora mai titratei Larisa Florian, a fost initiata si pregatita in judo de aceeasi antrenori Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco.

Are in palmares un loc 5 la Cupa Europeana de seniori in 2013, locul 5 la Cupa Europeană de juniori U21 la Lignano/Italia  şi Deva/Romania in 2014, fiind şi multipla campioană naţională si medaliata la juniori si seniori: locul 1 CN Echipe Juniori U20, locul 2 CN pe Echipe Tineret U23, locul 3 CN Echipe Seniori.

  1. Podelenczki Lorena Alexandra, nascuta in 19.06.1994, legitimata la CSM Liberty Oradea, a inceput sa practice judo sub indrumarea antrenorului Fleisz Aurelian si Alexandru Goncearenco la LPS CSS Liberty Oradea. In iulie 2016 s-a clasat pe locul 3 la Cupa Europeana de la Bratislava. In 2017 a obtinut medalia de bronz la CN Seniori de la Cluj. In 2016 la CE care a avut loc in noiembrie la Tel Aviv s-a clasat pe locul 7, loc care l-a obtinut si la Cupa Europeana de la Belgrad in luna octombrie in acelasi an.

Cum a rămas Costel Corduneanu subofițer cu privilegii post-mortem după decenii de „interlopie”. Un procuror a omis să ceară retragerea gradului în urmă cu 15 ani
Recomandări
Cum a rămas Costel Corduneanu subofițer cu privilegii post-mortem după decenii de „interlopie”. Un procuror a omis să ceară retragerea gradului în urmă cu 15 ani

Deasemenea in aprilie a obtinut locul 1 la CN Tineret U23 care a avut loc la Oradea, locul 1 CN Juniori U20, locul 1 CN Echipe Juniori U20, locul 1 la CN de Lupta la Sol Juniori U 20, locul 2 Cupa Romaniei la Seniori, locul 2 CN pe Echipe Tineret U23, locul 3 CN Echipe Senioare.

Cu un palmares impresionant, Lorena isi doreste un parcurs cat mai bun la aceasta Universiada.

  1. Farkas Bertalan, nascut in 09.10.1994, legitimat la CSM Liberty Oradea, a  inceput sa  practice judo sub indrumarea antrenorilor Fleisz Aurelian si Alexandru Goncearenco la LPS CSS Liberty Oradea.Este multiplu campion si medaliat la competitii nationale si internationale: locul 1 si campion national scolar, locul 3 CN Juniori, locul 2 CN Seniori, locul 3 CN Tineret U23.

In anul 2017 a obtinut medalia de bronz la CN Seniori intr-o intrecere selecta cu sportivi mult mai titrati si cu o mare experienta. Este unul dintre judoka care promite si care speram noi, sa aduca medalii pentru Romania in competitiile internationale. In anul 2015 a obtinut locul 3 la CN Tineret U21 iar in 2013 a foct campion balcanic obtinand locul 1 la Camponatele Balcanice care au avut loc la Ohrid/Macedonia.

  1. Kunszabo Luca Mihai, nascut in 13.05.1996, legitimat la CSM Arad. Este multiplu  campion si medaliat la competitii nationale si internationale dar si campion national universitar. Are in palmares conform federatiei europene de judo, 2 medalii de bronz la juniori ( una la Campionatul European si cea de a doua la Cupa Europei), o medalie de bronz la cadeti si una de aur. A ocupat locul 5 la Cupa Europeana de Cadeti la ctg. +90 U17 care a avut loc la Zagreb/Croatia in perioada 10-11 martie 2012.

Luca a inceput sa practice judo inca de mic sub indrumarea  prof. Mihai Telechi, şeful catedrei judo a LPS Arad.

In luna iunie 2017, la Sala Polivalenta „Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucureşti care a găzduit competiţia European Judo Open, întrecere din cadrul IJF World Judo Tour şi care punctează în clasamentul mondial (World Ranking List), Kunszabo Luca a ocupat locul 5 la categoria  -100 kg. La această competiţie au participat 376 de judoka (244 masculin, 132 feminin) din 29 de tari de pe trei continente, România ocupand un meritoriu loc 3 în clasamentul pe natiuni.

La Jocurile Francofoniei desfasurate la Abidjan (21-30 iulie 2017), Luca Kunszabo a obţinut medalia de bronz după victoria din ultimul meci asupra congolezului Prince Kosi Samuzu.

  1. Băldean Teodor, data nasterii: 05.08.1997, legitimat la clubul U CSM Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat de pana acum: Campion National de Seniori 2017 la finalele de la Cluj Napoca.

A inceput sa practice judo de la varsta de 10 ani sub indrumarea prof. Vasile Bodea la Clubul de Judo si Arte Martiale din Bistrita. Dintr-un copil problema de care se ,,lipeau conflictele cu mare usurinta, la dorinta parintilor de a-i canaliza energia si efortul spre ceva constructiv, Teodor ajunge intr-o perioada de numai 2 ani o mare speranta a judo-ului romanesc, obtinand in anul 2011 si primele rezultate: locul 1 si campion national la U15 ctg. 60 kg si locul 1 si castigator al titlului national cu echipa. Aceste rezultate au fost completate in acelasi an de alte rezultate in competitiile internationale: locul 2 la Campionatele Internationale Judo (Graz/Austria), locul 2 la Cupa Mondiala Judo (Gyor/Ungaria).

În perioada 7-9 iulie 2017, localitatea Pazardzhik din Bulgaria a fost gazda Campionatului Balcanic rezervat categoriei de vârstă U21 (juniori). Băldean Teodor a urcat pe treapta cea mai inalta a podiumului la ctg. -81 kg, contribuind astfel la clasarea pe locul 1 pe natiuni a Romaniei urmata de Turcia si Bosnia & Hertegovina. La această competiţie, România a fost reprezentată de un lot format din 30 de judoka. Au participat peste 170 de judoka din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România.

Antrenorul Rolland Bodo ne-a declarat cu modestie si optimism: ,,Asteptarile mele de la aceasta participare la Universiada de la Taipei, sunt cele de a obtine o medalie.

Studentii nostri de la judo vor fi insotiti de antrenorii: Rolland Bodo si Goncearenco Alexandru.

 Participarea judo-ului romanesc la Universiada de la Taipei este importanta prin prisma traditiei acestei frumoase arte si a rezultatelor pe care tara noastra le-a avut in trecut la aceasta ramura de sport. Daca vor reusi studentii romani sa urce pe podiumul Universiadei, vom vedea in perioada 19-31 august 2017.

#2017Summeruniversiade
#TaipeiUniversiade #FRJudo
#MEN #SportUniversitar#FSSU

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
FANATIK.RO
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
FANATIK.RO
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Știrileprotv.ro
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Probleme pentru staţiunea din România care urma să dea lovitura cu plaje moderne şi cel mai fin nisip. "E o situaţie delicată"
Observatornews.ro
Probleme pentru staţiunea din România care urma să dea lovitura cu plaje moderne şi cel mai fin nisip. "E o situaţie delicată"
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse
HOROSCOP
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI