MENIU CAUTĂ

Șah. Marele maestru Zubov, rege la Arad Open. Istrățescu a terminat pe locul 2

Distribuie

Șah. Marele maestru Zubov, rege la Arad Open. Marele maestru Alexander Zubov a cucerit pentru a doua oară Arad Open la șah. Sportivul ucrainian a repetat performanța de acum doi ani, la Continental Forum, detașându-se de ceilalți 400 de participanți, cu 7,5 puncte din 9 posibile.

Șah. Marele maestru Zubov, rege la Arad Open. Istrățescu s-a mulțumit cu locul doi!

O remiză scurtă cu GM Andrei Istrățescu în runda a VIII-a și o victorie cu marele maestru sârb Damljanovic in ultima rundă au fost destul pentru ca Zubov să termine primul, profitând și de faptul că, câștigătorul de anul trecut, Istrățescu nu l-a putut invinge cu negrele in ultima rundă pe maestrul internațional Mihnea Costachi. Astfel, clasamentul final a reflectat pe deplin forța jucătorilor, primii trei clasați fiind și primii trei favoriți înainte de startul turneului: Zubov, Istrățescu și Szabo Gergely.

Șah. Marele maestru Zubov, rege la Arad Open. Arădenii și-au luat partea leului

Pentru arădeni, o supriză plăcută o constituie clasarea in top 10 a doi jucători de la clubul Vados: David Alexandru Vasile (care și-a realizat astfel si ultima normă de maestru internațional) pe locul 5 și IM Dan Bogdan pe locul 8, ambii cu câte 7 puncte, la egalitate cu Istrățescu dar cu coeficienți de departajare inferiori. Dintre jucătorii cluburilor arădene s-au mai remarcat IM Balla Tamas (Vados Arad – 6,5 puncte), IM Daniel Baratosi (Vados – 6,5 puncte), IM Adrian Petrișor (Vados – 5,5 puncte) IM Radu Toma (Vados – 5,5 puncte), IM Ervin Mozes (Universitatea Arad – 5,5 puncte).

Am putut constata în turneul principal și evoluția bună a juniorilor arădeni, din care s-au evidențiat Victor Magold (5,5 puncte), Alex Balaban și Rareș Pragai, ambii cu câte 4,5 puncte.

Șah. Marele maestru Zubov, rege la Arad Open. Copil de 8 ani, locul doi la amatori

Campion in turneul amatorilor cu elo sub 1600 a devenit Tudor Alexandru (Clubul Central de Sah Bucuresti) cu 8,5 puncte din 9 posibile. Poziția a doua i-a revenit talentatului junior arădean Filip Magold (Vados Arad, 8 ani !!) cu 7,5 puncte, podiumul fiind completat de Cătălin Petho (Vados Arad), cunoscut ca un redutabil jucător de … parc!

Am remarcat și jocul unei alte speranțe arădene, Cristian Oltean (Vados, 12 ani) care a confirmat evoluția excelentă de la Naționalele pe echipe de copii cu o altă performanță notabilă, locul 5 cu 7 puncte și un plus de 77 puncte la elo.

Dacian Pribeanu dă lecții multinaționalelor

Dacian Pribeanu, multiplu campion național la șah, oferă un program de training inedit pentru angajații unei multinaționale. Cursurile de șah se desfășoară pe parcursul unui an de zile și au ca scop atât însușirea noțiunilor de bază ale șahului, cât și aplicarea modului de raționare matematic și intuitiv din jocul de șah în luarea deciziilor din viața de zi cu zi.

Dacian Pribeanu este multiplu campion național și singurul jucător român cu deficienţe de vedere, maestru al Federației Internaţionale de Șah, care a fost cooptat de două ori în selecționata mondială a jucătorilor cu deficienţe de vedere pentru a-i infrunta pe Gary Kasparov, Vishi Anand și mulți alți mari campioni ai lumii. Dacian Pribeanu a reprezentat cu succes România, în ultimii 15 ani, la cele mai importante competiţii internaţionale individuale şi pe echipe (olimpiade, campionate mondiale şi europene).

 

Citește mai multe despre andrei istrățescu pe Libertatea.

Comentarii