PRELIMINARIILE EURO 2016 – GRUPA F

ROMÂNIA – FINLANDA 1-1 
Marcatori:
Hoban (90+1) / Pohjanpalo (66)

UNGARIA – INSULELE FEROE 2-1
Marcatori: Daniel Bode (63 și 71) / Roaldur Jakobsen (11)

IRLANDA DE NORD – GRECIA 3-1
Marcatori: Steven Davis (35), Josh Magennis (49 și 58) / Christos Aravidis (87)

CLASAMENTUL GRUPEI F

1 Irlanda de Nord* 9 6 2 1 15-7 20
2 ROMÂNIA 9 4 5 0 8-2 17
3 Ungaria 9 4 4 1 8-5 16
4 Finlanda 9 3 2 4 8-9 11
5 Feroe 9 2 0 7 6-14 6
6 Grecia 9 0 3 6 3-11 3

Irlanda de Nord s-a calificat în premieră la un turneu final de Campionat European.

Următoarea etapă (ultima) – 11 octombrie: Insulele Feroe – România, Finlanda – Irlanda de Nord, Grecia – Ungaria.

România n-a reușit decât o remiză, 1-1, cu Finlanda și joacă duminică, în Feroe, cu calificarea pe masă.

Dacă vor învinge, tricolorii vor merge la Euro direct, de pe unul dintre primele două locuri, indiferent de ceea ce va face Ungaria în Grecia.

Ne-a salvat golul lui Ovidiu Hoban, din primul minut de prelungire. Fără el, n-am mai fi depins doar de noi, în runda care încheie preliminariile.

La scorul 1-0, nordicii, care sunt fără obiectiv în acest sfârșit de campanie, au avut penalty la Pukki, la un fault al lui Dragoș Grigore.

La fel de adevărat este și că România a ratat cât pentru trei meciuri.

Oricum, la cât de jalnic arată echipa Românei, dacă ne vom califica la turneul final, probabil că acolo ne vom face de râs!

FINAL

Lui Anghel Iordănescu i s-a cerut demisia și după ce România a egalat.

Min. 90+1 – GOOOOL ROMÂNIA, 1-1! În primul minut dintre cele trei de prelungire, Ovidiu Hoban a egalat, după ce portarul a respins greu șutul lui Florin Andone, servit de Alex Maxim.

Min. 87 – Gabi Torje îi lasă locul lui Adi Popa.

Min. 87 – Se strigă ”Demisia”!

Min. 80 – Se joacă fotbal pe contre. Și finlandezii au ocazii, dar le ratează cu seninătate.

Min. 77 – Marcatorul golului a ieșit la finlandezi, a intrat Kasper Hämälainen.

S-a aruncat a doua oară cu petarde, FRF va fi, mai mult ca sigur, amendată.

Min. 75 – Trage Maxim la colțul scurt, dar portarul oaspeților este imbatabil.

Min. 74 – Joona Toivio a luat ”galben”.

Min. 72 – Finlanda are penalty la Pukki, arbitrul nu acordă nimic.

Spectatorii au început să fluiere acțiunile tricolorilor. O pasă a Dragoș Grigore cătere Paul Papp s-a dus în aut de poartă.

Min. 69 – Schimbare România: Florin Andone – Bogdan Stancu. ”Motanul” a fost huiduit.

Min. 66 – GOL FINLANDA. Joel Pohjanpalo a marcat, șocând un stadion întreg: 0-1.

Ungaria a egalat Feroe. Daniel Bode

Min. 64 – Finlanda schimbă iarăși: Villr Jalasto a intrat, a ieșit Kari Arkivuo.

Min. 62 – Prima modificare și la vizitatori: Joona Toivo intră în locul lui Paulus Arajuuri.

Min. 60 – Iordănescu schimbă: Alex Maxim în locul lui Alex Chipciu.

Min. 58 – Nici acum nu e gol! Sânmărtean îi pune mingea pe frunte lui Keșeru, dar vârful de la Ludogoreț ratează de la doi metri.

Min. 55 – Încă o ocazie mare. Gabi Torje trage din afara careului, dar balonul se duce în bară. Mingea nu vrea să intre în poartă.

Min. 53 – Raț trage decalibrat, peste poartă.

Min. 48 – Torje trage telefonat din lovitură liberă.

Min. 47 – Adversarii au prima ocazie. Primesc și primul avertisment, acordat numărului 20 – Joel Pohjanpalo.

Min. 46 – S-a reluat jocul.

PAUZĂ

Puzderie de cornere la poarta finlandeză: 7-3.

ALXL9618

Lucian Sânmărtean s-a descurcat greu în menghina finlandeză FOTO: ALEX DOBRE (LIBERTATEA)

Min. 43 – Keșeru și-a făcut mingea pe dreptul, piciorul cu care se urcă în tramvai, cum spun fotbaliștii. dar a reușit doar să tragă central, în portar.

Min. 35 – Orădeanul Keșeru, socotit cel mai în formă atacant al României, luftează din dreptul punctului cu var.  Încă o șansă ratată de a deschide scorul.

Min. 28 – România ratează permanent ocazie după ocazie.

Min. 21 – România își mai procură o șansă, dar Chiricheș o irosește.

Min. 17 – Stancu a reluat puternic, cu capul, dar nordicii se salvează din nou. După lovitura de colț, altă ocazie românească.

Min. 16 – Pukki a reluat din apropiere, dar Tătă a fost pe fază, respingând în corner.

Min. 14 – Crainicul stadionului, Cătălin Cârnu, a făcut un apel la public, ca să încurajeze decent naționala, după ce o petardă a explodat în careul mare al lui Tătărușanu. ”UEFA ne monitorizează!”, a insistat Cârnu.

BOMBĂ! Feroe a deschis scorul în Ungaria: 1-0 (gol Roaldur Jakobsen, în minutul 11). La aceste scoruri, România este calificată la EURO!

Min. 8 – Bogdan Stancu trimite peste bară, după ce Dragoș Grigore amenințase iarăși poarta Finlandei. A doua mare șansă a României de a deschide scorul.

Min. 5 – Jocul s-a mai stins. Se joacă mai mult la mijlocul terenului, cu posesie covârșitor românească.

Min. 1România începe în atac, iar după 50 de secunde am avut prima ocazie. Gabi Torje a bătut cornerul, mingea a ajuns la Keșeru, care n-a fost în stare să strecoare mingea în plasă, cu capul.

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Sânmărtean – Torje, Stancu,  Chipciu – Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu

Finlanda: Hradecky – Arkivuo, Arajuuri, Moisander, Uronen – Halsti, Schüller – Ring, Hatemaj – Pukki – Pohjanpalo. Antrenor: Markku Kanerva 

Arbitru: Craig Thomson (Scoția)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALIZARE 21.40 – Nu e seară de record! Tribunele nu sunt pline, așa cum se așteptau conducătorii FRF. Crainicul a anunțat o asistență de 40.000 de spectatori.
IMG_1726

ACTUALIZAZARE. 18:35. FRF a anunțat că accesul pe Arena Națională va fi permis de la ora 19:00, cu 30 de minute mai devreme decât era programat inițial.

ACTUALIZARE 15:55. Potrivit Digi Sport, selecționerul Anghel Iordănescu a hotărât să alinieze diseară următorul unsprezece: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban – Torje, Sânmărtean, Chipciu – Stancu, Keşeru.

La antrenamentul oficial, Anghel Iordănescu a exersat următoarea formulă de echipă: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Sânmărtean – Torje, Stancu, Maxim – Keşeru.
ALXL2367

Finlanda, echipa probabilă: Hradecky – Arkivuo, Moisander, Arajuuri, Uronen – Ring, Toivio, Hamalainen, Hetemaj – Pukki, Pohajanpalo. Antrenor: M. Kanerva

ACTUALIZARE 13:30. Traficul rutier va fi restricţionat, gradual, pe străzile din jurul Arenei Naţionale, înainte şi după meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Finlandei, care va avea loc joi, de la ora 21.45.

Astfel, traficul rutier va fi restricţionat, gradual, la nevoie, pe strada Tony Bulandra, cu excepţia autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor RATB, până la terminarea partidei şi la plecarea suporterilor de pe stadion, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Circulaţia va fi restricţionată gradual, la nevoie, şi pe Bd. Pierre de Coubertin, între Şoseaua Iancului şi intrarea în Stadionul „Naţional Arena”, cu excepţia mijloacelor RATB, pe banda I de pe Bd. Basarabia, sensul dinspre Bd. Chişinău către Piaţa Hurmuzachi, pe strada Vatra Luminoasă, de la intersecţia cu stradaTony Bulandra, până la intersecţia cu Bd. Pierre de Coubertin, inclusiv devierea traseelor RATB, precum şi pe strada Maior Coravu, inclusiv străzile dinspre strada Vatra Luminoasă.

De asemenea, traficul pe strada Vasile Şerbănică, pe tronsonul cuprins între Bd. Basarabia şi intrarea în stadion, va fi restricţionat de la ora 15.00.

La finalul meciului vor fi restricţii de circulaţie, gradual, pe Bd. Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bd. Chişinău, pe strada Maior Coravu şi pe Bd. Pierre de Coubertin.

Şoferii pot circula, în timpul restricţiilor de trafic, pe rutele ocolitoare Şoseaua Mihai Bravu – Şoseaua Iancului – Şoseaua Pantelimon, Bd. Unirii – Bd. Decebal – Şoseaua Mihai Bravu – strada Baba Novac – Bd. Nicolae Grigorescu – Bd. Basarabia.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a prelungit, joi, programul de circulaţie pe liniile de tramvaie 1, 40, 56, liniile de troleibuze 86 şi 90, precum şi pe liniile de autobuze 101, 102, 104, 133, 311, 330 şi 335, toate făcând legătura cu zona centrală şi cu staţiile de metrou. Acestea se vor afla în trafic până când vor pleca ultimii spectatori de la Arena Naţională.

Şi la metrou va fi, joi, program prelungit cu două ore, ultimele trenuri urmând să plecând de la staţiile capăt de magistrală la ora 00.45. Trenurile de metrou de pe liniile M1 (Dristor – Pantelimon), M2 (Pipera – Berceni), M3 (Preciziei – Anghel Saligny) şi M4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) vor circula la un interval de aproximativ 10 – 12 minute, potrivit Metrorex.

Partida România – Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc joi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

În partida tur România s-a impus cu scopul de 2-0.

Metroul va avea program prelungit joi, când se dispută partida România – Finlanda, pe Arena Naţională, ultimele trenuri plecând de la staţiile capăt de magistrală la ora 00.45.

Potrivit Metrorex, trenurile de metrou vor circula joi după un program prelungit cu două ore, la un interval de aproximativ 10 – 12 minute.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00.45, pe liniile M1 (Dristor – Pantelimon), M2 (Pipera – Berceni), M3 (Preciziei – Anghel Saligny) şi M4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu).

—–
Federația Română de Fotbal a epuizat toate biletele puse în vânzare online, la casele de bilete de la Arena Națională și la cele 500 de puncte de vânzare InMedio și Germanos din toată țara. Stadionul va fi plin!

ACTUALIZARE 13.00. Atacantul echipei indiene FC Pune City Adrian Mutu (36 de ani) a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de încurajare a echipei naţionale, alături de un colaj din două fotografii, în care apar actorul Gerard Butler, în rol de spartan, el şi Cristian Chivu, în tricoul reprezentativei României.

Peste cele două fotografii este scris „This is Romania” (n.r. – Aceasta este România), atacantul parafrazând o replică celebră a actorului Gerard Butler din filmul „300”, „This is Sparta”.

Atacantul Adrian Mutu a ales să transmită jucătorilor pregătiţi de Anghel Iordănescu un îndemn simplu, „Hai România!”, el apărând în a doua fotografie alături de fostul căpitan al naţionalei Criastian Chivu.

Partida România – Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc, joi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.
12105974_817711965014069_1604087579194843928_n —-

Selecționerul Anghel Iordănescu a avut emoții la antrenamentul oficial efectuat de tricolori, la Mogoșoaia, înaintea meciului cu Finlanda, joi seara, ora 21:45, Arena Națională, în preliminariile Euro 2016.

Alexandru Maxim a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a lovit la glezna dreaptă. în urma unui duel pentru minge cu un coechiper. 

Mijlocașul formației VfB Stuttgart a strâns din dinți și a continuat pregătirea. Medicul Pompiliu Popescu l-a liniștit pe selecționer, Maxim este apt de joc și se regăsește printre titulari. 

La antrenamentul oficial, Anghel Iordănescu a exersat următoarea formulă de echipă: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Sânmărtean – Torje, Stancu, Maxim – Keşeru.

Finlanda: Hradecky – Arkivuo, Moisander, Arajuuri, Uronen – Ring, Toivio, Hamalainen, Hetemaj – Pukki, Pohajanpalo. Antrenor: M. Kanerva

Anghel Iordănescu pare convins să mizeze pe aportul ofensiv pe care îl poate aduce fundașul dreapta Alex Mățel, mult mai tehnic și mai agil în jumătatea adversă de teren decât stelistul Paul Papp.

O altă mișcare tehnico-tactică importantă la care Generalul este decis să recurgă este renunțarea la un închizător, cel mai probabil, Pintilii, și utilizarea play-maker-ului Lucian Sânmărtean lângă Hoban.   

România – Finlanda este în direct la TVR 1 și LIVETEXT pe SPORTNEWS.RO.

CLASAMENTUL GRUPEI F

1 Irlanda de Nord 8 5 2 1 12-6 17
2 ROMÂNIA 8 4 4 0 7-1 16
3 Ungaria 8 3 4 1 6-4 13
4 Finlanda 8 1 1 4 7-8 10
5 Feroe 8 2 0 6 5-12 6
6 Grecia 8 0 3 5 2-8 3
 

Momente șocante! Antrenorul Barcelonei a început să sângereze în timpul conferinței » Primele explicații
PARTENERI - GSP.RO
Momente șocante! Antrenorul Barcelonei a început să sângereze în timpul conferinței » Primele explicații
ȘOC! Câți bani cere Laurette pentru o partidă de sex: 'Am mai înșelat'
Playtech.ro
ȘOC! Câți bani cere Laurette pentru o partidă de sex: 'Am mai înșelat'
Imagini sfâșietoare după accidentul mortal din Piața Constituției: "Ionuţ... mă auzi? Ionuț!"
Observatornews.ro
Imagini sfâșietoare după accidentul mortal din Piața Constituției: "Ionuţ... mă auzi? Ionuț!"
Horoscop 26 februarie 2021. Leii sunt convinși că steaua lor norocoasă va deveni din ce în ce mai luminoasă
HOROSCOP
Horoscop 26 februarie 2021. Leii sunt convinși că steaua lor norocoasă va deveni din ce în ce mai luminoasă
Sute de biluțe misterioase au apărut în casa unei femei și nimeni nu știa ce sunt. Un expert i-a dat răspunsul
Știrileprotv.ro
Sute de biluțe misterioase au apărut în casa unei femei și nimeni nu știa ce sunt. Un expert i-a dat răspunsul
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Dacă nu ai economii care să-ți acopere un an, e bine să fii prudent. Află tot ce trebuie să știi despre economisire (Publicitate)
PUBLICITATE
Dacă nu ai economii care să-ți acopere un an, e bine să fii prudent. Află tot ce trebuie să știi despre economisire (Publicitate)