MENIU CAUTĂ

Alexandru Arşinel, suporter împătimit al Stelei, ştie care este defectul patronului din Ghencea: „Lui Becali îi lipseşte răbdarea”

Distribuie

Actorul Alexandru Arşinel (71 de ani) este un mare iubitor al fotbalului. Trăieşte pătimaş fiecare meci al Stelei, echipa sa favorită. Prezent, săptămâna aceasta, la “Superlativele” revistei VIP, maestrul satirei şi al umorului românesc a vorbit pentru Libertatea despre Gigi Becali, despre mentalitatea actualilor jucători şi despre ce-i lipseşte Stelei de azi pentru a fi, din nou, o mare echipă.

Libertatea: Se ştie că sunteţi stelist declarat şi că aţi însoţit echipa în foarte multe deplasări. Ce părere aveţi despre formaţia de astăzi?
Alexandru Arşinel: E greu să fac o comparaţie între Steaua din 1986 şi cea din 2011. Din echipa veche a rămas doar numele. E cu totul o altă formaţie, un alt sistem, un alt management. Atunci, totul se învârtea în jurul a două-trei cluburi, unde erau adunate toate valorile. Acum, jucătorii se gândesc la cluburi din străinătate şi la bani.

Ce îi lipseşte Stelei?
Îi lipsesc Hagi, Lăcătuş, adică valorile, dar şi acel joc combinativ pe care îl avea atunci.

Spune că jucătorii au o mentalitate greşită

Ce jucător din lotul actual credeţi că ar fi avut loc în echipa din 1986?
Dacă Tănase era puţin mai disciplinat, cred că ar fi putut juca în marea echipă a Stelei. De asemenea, Nicoliţă, care este un fotbalist destul de tehnic şi Tătăruşanu, ca portar, îşi puteau găsi locul în formaţia ”viteziştilor”.

4650-324471-20gigibecali.jpgCum îl vedeţi pe Gigi Becali, comparativ cu Valentin Ceauşescu?
Valentin se implica în susţinerea clubului, aducând jucători. De partea tehnică se ocupa Emeric Ienei, el făcea echipa. Exista acea echipă care nu se împrăştiase în toată lumea. Bucuriile şi satisfacţiile erau altele. Gigi are meritul că susţine financiar clubul, dar face o mare greşeală că se implică în partea tehnică a echipei, că încurajează sau descurajează anumiţi jucători. În plus, lui Becali îi lipseşte răbdarea. Sunt mulţi bani la mijloc, care primează în detrimentul spectacolului.

Ce părere aveţi despre escapadele jucătorilor de la Steaua, având în vedere că, de curând, liderul echipei, Cristi Tănase, a fost implicat într-un nou scandal?
Am impresia că astfel de escapade se petreceau şi înainte, dar nu erau atât de mediatizate. Se cunoşteau la nivelul echipei, al antrenorului şi normal că erau mult mai rare decât astăzi. Acum e o altă generaţie, o altă organizare. Jucătorii au o altă mentalitate, din păcate, de multe ori greşită.

Aveţi vreun jucător preferat de la Steaua?
Da, Lăcătuş.

Comentarii