MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2018 19:02

Arabia Saudită – Egipt 2-1, în grupa A de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia. Al-Dawsari l-a îngenuncheat pe portarul-record El Hadary | VIDEO

Distribuie

Arabia Saudită - Egipt, în grupa A de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018 (luni, ora 17.00, TVR2). Cine evită ultimul loc?

Arabia Saudită – Egipt 2-1

Au marcat:  Al-Faraj (45+6 penalty), Al Dawsari (90+5) / Salah (22)

LIVETEXT, AICI.

CLASAMENTELE GRUPELOR, AICI.

Arabia Saudită: Al-Mosailem – Al-Breik, Os. Hawsawi, M. Hawsawi, Al-Shahrani – Otayf – Bahebri (65 Asiri), Al-Mogahwi, Al-Faraj, Al-Dawsari – Al-Muwallad (79 Al-Shehri). Antrenor: Juan Antonio Pizzi.

Egipt: El-Hadary – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdel-Shafy – Elneny, Hamed – Salah, El-Said (45+7 Warda), Trezeguet (81 Kahraba) – Mohsen (64 Sobhi). Antrenor: Hector Cuper

Arbitru: Wilmar Roldan Perez (Columbia).

În minutul 41, sauditul Al-Muwallad nu l-a putut învinge pe El-Hadary de la punctul cu var, în urma unui penalty acordat la hențul lui Fathy.

Titularizat contra saudiților, portarul egiptean Essam El-Hadary (45 de ani) a devenit cel mai vârstic jucător care participă la o ediție a Cupei Mondiale.


 

Echipe probabile:
Arabia Saudită: Al-Mosailem – Al-Burayk, Osama Hawsawi (căpitan), Al-Bulayhi, Al-Shahrani – Bahbir, Al-Faraj, Otayf, Al-Moqahwi, Al-Dawsari – Al-Sahlawi. Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.
Egipt: Elshenawy – Fathi (căpitan), Ali Gabr, Hegazy, Abdelshafy – Hamed, Mohamed Elneny – Salah, Said, Trezeguet – Mohsen. Selecţioner: Hector Cuper.

ACTUALIZARE. Sunt peste 35 de grade Celsius la Volgograd!

ACTUALIZARE. Sunt fix 24 de ani de la victoria istorică împotriva Marocului, de la CM 1994 (2-1). La acea competiție, saudiții s-au calificat în optimi (1-0 cu Belgia; 1-2 cu Olanda; eliminați de Suedia, 1-3).

Dacă va fi folosi pe portarul Essam El-Hadary, acesta ar deveni cel mai vârstnic fotbalist de la Cupa Mondială, la cei 45 de ani ai săi. Egiptul nu a câştigat niciodată un meci la Cupa Mondială, bilanţul fiind de patru eşecuri şi două egaluri.

Scandal sexual la naționala Egiptului: fiica portarului veteran El-Hadary s-a iubit cu un coleg al acestuia. Dar a fost înșelată deja!

Arabia Saudită nu a câştigat nici unul din ultimele sale 12 partide la Cupa Mondială.

Cele două formaţii s-au înfruntat de şase ori până acum, africanii având patru victorii, iar saudiţii una.

Egiptul a rămas cu buza umflată. ”Faraonii” înaintaseră un protest formal la FIFA împotriva prestației arbitrului paraguayan Enrique Caceres, ale carui decizii ar fi prejudiciat rezultatul din meciul cu Rusia (1-3), disputat marți în Grupa A. Egiptul, învinsă de Rusia cu 3-1, a suferit a doua înfrângere și nu mai are șanse de calificare în optimi.

Egipteanul Abo Rida, membru al Consiliului FIFA, susținea că fundașul Ahmed Fathi a fost împins la o fază în care încerca să degajeze balonul și din acest motiv a trimis balonul în propria poartă, ceea ce a permis Rusiei să deschidă scorul în minutul 47. La o altă fază, în minutul 78, oficialul egiptean a opinat că atacantul Marwan Mohsen a fost busculat în careu de fundașul rus Ilia Kutepov, dar arbitrul nu a cerut consultarea VAR. Memoriul africanilor a fost respins.

Citește mai multe despre Campionatul Mondial pe Libertatea.

Comentarii