Mergi direct la conținut »
Arbitrul de rugby Vlad Iordăchescu, apărat de fostul selecționer al României
Sport Libertatea > Sport > Arbitrul de rugby Vlad Iordăchescu, apărat de fostul selecționer al României

Arbitrul de rugby Vlad Iordăchescu, apărat de fostul selecționer al României

Galezul Lynn Howells, fost antrenor al naţionalei României, a declarat presei din Marea Britanie că Rugby Europe, forul continental al sportului cu balonul oval, nu ar fi trebuit să delege un arbitru român la meciul dintre Belgia şi Spania, din calificările pentru Cupa Mondială din 2019.

”Arbitrul nu ar fi trebuit pus în acea poziţie pentru finalul turneului. Îl cunosc pe Vlad (Iordăchescu, n. red.) foarte bine şi aş fi surprins dacă ar fi fost influenţat de ceva. Sper pentru binele rugbyului că nu a fost nicio acţiune lipsită de onestitate acolo şi nici nu am auzit nimic care să sugereze că ar fi fost”, a declarat Howells, pentru Daily Mail.

Howells a subliniat, însă, că ”indiferent cine a fost arbitrul, nu este loc în rugby pentru echipele care atacă un arbitru”.

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia în urma succesului obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în ultima etapă a Rugby Europe Championship, ediţia 2018.

Iordăchescu, celebru după meciul Belgia – Spania

Lynn Howells a demisionat din funcţia de antrenor principal al echipei României în data de 10 martie, după victoria ”Stejarilor” în faţa Belgiei, la Buzău, împreună cu Rob Moffat, antrenorul care pregăteşte treisferturile, şi Massimo Cuttitta, precizează Federaţia Română de Rugby. Howells debutase pe banca tehnică a României pe 4 februarie 2012, într-un meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, cu Portugalia, la Bucureşti, câştigat 15-7.

Comisia de Arbitraj a Rugby Europe a analizat, vineri, la Poznan (Polonia), prestaţia arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia – Spania. Cei trei membri ai Comisiei, Patrick Robin, Johan Meersman şi Domenico Sironi, au revăzut meciul şi au comparat analiza lor cu cele ale observatorilor Rugby Europe şi World Rugby. Analiza va fi trimisă conducerii Rugby Europe, cât şi a World Rugby, forul mondial al rugby-ului.

Luni 26 martie va avea loc o conferinţă telefonică la care vor participa toţi membrii conducerii Rugby Europe.

Close
Închide
  Close