Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Așa arată stadionul din Balcik pe care Farul vrea să joace în Liga 2. ”Sunt bineveniți aici!”. Omul care a ucis Dinamo în 1995 antreneaza echipa Cernomoreț din localitate

Așa arată stadionul din Balcik pe care Farul vrea să joace în Liga 2. ”Sunt bineveniți aici!” SSC Farul Constanţa a promovat în această vară în Liga 2, însă din cauza situaţiei dificile în care se află stadionul Farul, echipa suporterilor constănțeni vrea să joace meciurile de acasă în Bulgaria, la Balcik.

De Petre Dobrescu,

Clubul nu a primit aprobarea de a organiza meciuri la Constanţa, stadionul Farul, care aparține de DJST Constanţa, nefiind omologat. Iar Direcția spune că nu poate fac investiţii pentru remedierea situaţiei, deoarece bugetul este limitat şi lucrările la stadion sunt costisitoare.

SSC Farul a câștigat în prima etapă, într-un meci disputat la Ovidiu, cu 4-1 în fața celor de la ACS Politehnica Timişoara. În a doua rundă, echipa de pe Litoral a cedat la Arad, 2-4 cu UTA. Urmează, pe 18 august, de la ora 11.00, meciul din runda a treia, cu Academica Clinceni. Deomcamdată nu se știe pe ce arenă se va disputa partida. Mai ales că rămâne aspectul juridic, care este esenţial: fără contract de închiriere cu proprietarul DJTS Constanţa, pe Farul nu se poate juca!

Emanuela Gavrilă, cea care a preluat clubul, s-a gândit la varianta  de a juca meciurile de acasă la Balcik, în Bulgaria.

”Avem o listă cu câteva stadioane unde am putea juca următoarele partide de campionat. O soluţie este şi Balcik, în Bulgaria. Acolo nu vom avea probleme cu politicul. Nu este o glumă, este o discuție pe care am avut-o în vestiar. Sunt mai multe variante, dar vă asigur că vom juca undeva. Nu dorm noaptea din această cauză…”, a spus Emanuela Gavrilă.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

Pentru a muta organizarea unei partide în afara granițelor țării, SSC Farul ar trebui să primească acordul FRF, dar și al Federației din Bulgaria. Asta din cauză că, potrivit capitolului 1, articolul 1, punctul 8 (f) din ROAF se precizează următoarele: ”Odată cu cererea de afiliere se depun următoarele documente: o declaraţie, prin care se obligă să joace toate meciurile oficiale de pe teren propriu pe teritoriul României”.

Dacă ar avea acest OK, cei de la Farul ar trebui să ia și acceptul adversarilor, să plătească transportul și o noapte de cazare pentru aceștia, dar și pentru brigada de arbitri și pentru observatori. Ar putea apărea probleme în cazul adversarilor care au în lot jucători extracomunitari. Aceștia ar trebui să obțină viza de Bulgaria pentru a trece granița!

Libertatea a vizitat arena Gradski din Balcik și a vorbit cu cei care conduc clubul bulgar. ”Sunt bineveniți aici, dacă toate amănuntele legale vor fi puse la punct”, a spus antrenorul Georgi ”Gesha” Ivanov înaintea meciului de campionat din liga secundă, 0-0 cu Montana.

„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
Recomandări
„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
 

Tehnicianul de 51 de ani a preluat echipa fondată în 1957 acum patru ani. Ca jucător, a fost campion cu Levski (event în 1994, titlul un an mai târziu). Din acea perioadă datează o amintire specială: a eliminat Dinamo, din turul I al Cupei UEFA, stagiunea 1994-1995. 1-o la București, gol marcat de Ivanov, 1-1 în returul de la Sofia!

”Pe foaia jocului a apărut autogol Varga, însă eu cred și azi că fundașul lui Dinamo n-a deviat execuția mea direct din corner”, rememorează Gesha.

Revenind la arena Gradski, aceasta oferă condiții excelente. Cu o capacitate de 3.200 de locuri, stadionul a fost modernizat în ultimii ani. Inclusiv în aceste zile se lucra la vestiare. Gazonul e biliard, la o tribună sunt scaune – în alb-albastru, care sunt culorile Farului, în cealaltă parte, gradene, săpate direct în stâncă, și tribuna oficială.

Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
Recomandări
Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
 

Stadionul aduce un pic cu cel de la Braga, din Portugalia, o bijuterie săpată direct în munte.

Cernomoreț a obținut promovarea în liga secundă bulgară în sezonul 1977/78, dar a rezistat doar o stagiune. A mai urcat în eșalonul doi în 2008, cu fostul internațional Ilian Kiriakov pe bancă (locul 8, 2009-2010). În 2011, din cauza problemelor financiare, echipa a fost retrogradată. A renăscut cu Georgi Ivanov pe bancă: între 9 noiembrie 2014 și 27 martie 2016, Chernomoreț a câștigat 37 de jocuri consecutive în a treia divizie. În sezonul 2015-16, echipa a terminat primul loc și a câștigat promovarea în liga secundă, după cinci ani de absență, însă, la 12 iunie 2016, clubul a anunțat că va rămâne în liga a treia și nu va concura la nivel profesionist din motive financiare. Până la urmă, în stagiunea 2016-2017 a promovat în L2, terminând pe 11 în primul an. IAr cu noul sponsor, Efbet, lucrurile par a fi devenit stabile.
Biletele la meciurile echipe locale sunt ”cam scumpe”: 5 leva biletul întreg (12.50 lei) și 2 leva (5 lei) pentru pensionari. Doar 250 de oameni au asistat la meciul Cernomoreț Balcik – Montana 0-0!

Dacă va ajunge să joace Balcic, 116 km de Constanța, oraș la țărmul Mării Negre, pe lângă plajă, echipele vor beneficia de una  dintre atracțiile turistice ale Bulgariei. În perioada 1913-1940, Balcikul a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria. Aici se află Castelul din Balcik, reședința de vară preferată a Reginei Maria, înconjurat de o la fel de celebră grădină botanică unicat în Europa centrală și de est, în special datorită colecției de cactuși. Datorită versanților de calcar din perimetrul său, localitatea a fost supranumită Orașul Alb. Întreaga zonă a fost numită Coasta de Argint din aceleași motive.

Conform reprezentanților clubului SSC Farul, dacă varianta Balcik nu va fi acceptată de FRF, se va juca la Mangalia!

Liga 2 la fotbal. La meciul UTA – Farul s-a strigat împotriva PSD. ”Bătrâna Doamnă” a revenit din pribegie. REZULTATE și PROGRAM etapa a doua

SSC Farul ar putea organiza meciurile viitoare de ”acasă” în Bulgaria! ”O soluție e și Balcic!”

 

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close