Liga 1, etapa a 24-a

ASA Tîrgu Mureș – Pandurii 0-1

A marcat: Săpunaru (45+2 – penalty)

Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA, la Digi Sport: ”A fost un atac imprudent al portarului asupra adversarului. Penalty clar! Decizie corectă”.

Adrian Mutu, atacant ASA, la Digi Sport: ”Revenire cu rezultat negativ, nu tristă. E sport, ăsta e fotbalul. Trebuie să vedem unde am greșit și să nu mai repetăm erorile. Pandurii nu și-a creat ocazii. De pe bancă nu mi s-a părut că a fost penalty. Cred că meritam mai mult. Am decis cu domnul Grigoraș să intru pe parcurs, era teren greu și riscam accidentare.

Am avut ocazii, sau jumătăți de ocazii, să-i zic așa. Poate ar fi trebuit să scot mai mult la acea lovitură liberă de la 16 metri. La următoarele meciuri ASA va arăta mai bine. E o perioadă în care să stăm uniți. Să nu mai repetăm greșelile. Eu sper să fiu decisiv. Le mulțumesc mureșenilor primirea călduroasă, să le dau înapoi goluri. Pe toți ne va mobiliza această înfrângere. Avem armele necesare.

Sper să-mi ridic nivelul fizic. Mult mai mult trebuie să-mi ridic levelul fizic pentru a juca la Euro. De asta sunt aici, să muncesc, să-mi dovedesc că sunt capabil să joc la Europene. Eu un obiectiv de-al meu măreț. O să fie greu. Eu sunt unul dintre puținii care cred în asta, nu mă interesează ce spun criticii. În acest moment nu e nicio favorită certă la câștigarea campionatului”.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Edi Iordănescu, antrenor Pandurii: ”Era foarte important să începem cu o victorie, pentru a ne asigura prezența în play-off. E foarte greu să conduc echipa din tribune”.

Petre Grigoraș, antrenor ASA: ”Am văzut reluările. Nu se dă niciodată penalty. Acel gol a turnat plumb în picioarele jucătorilor noștri. Stăncioiu a ieșit să prindă mingea, fără intenție să-l lovească pe Hora. L-am întrebat pe asistent ce a fost și nu mi-a explicat. Cristi Balaj mi-a zis să mă uit și-mi voi da seama. 0-0 era echitabil. Calitatea jocului nu a fost bună. Matematic se poate pierde play-off, dacă Iașul reușeste să ia toate punctele. Nu mie frică însă că nu vom ajunge în play-off. Mutu este în urmă cu pregătirea, mai are de recuperat”.

Eduard Stăncioiu, portar ASA: ”Faza din minutul 45 a dat peste cap soarta meciului. A fost foarte urâtă decizia staff-ului Pandurilor de a-l introduce pe Hora, după pauză, pentru a ieși șchipătând. Asta se face la grădiniță. Nu mă deranjează greșelile. Nu m-au deranjat greșelile domnului Balaj, toți greșim. Ce m-a deranjat este atitudinea pe care o are față de jucători. Suntem tratați ca niște scalavi. L-am întrebat cine a luat decizia la penalty și a dat din mână, ca și cum nu aș avea dreptul să întreb. Am văzut reluarea de 20 de ori în vestiar. Niciun moment nu m-am uitat la adversar. Nu am avut intenția să-l lovesc pe Hora. Să-mi spuneți câte astfel de penalty-uri se dau în Europa. Dacă nici Stăncioiu nu mai are nimic de spus în fotbalul românesc, mă duc acasă! Orice e posibil pentru ASA. Va trebui să ne luptăm în următoarele două meciuri pentru a prinde play-off-ul”.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

Ioan Hora, atacant Pandurii: ”Îmi pare rău că m-a prins pe mine. A fost fault clar. M-am uitat în pauză la reluare să văd cum mi-a prins piciorul. Am entorsă. Am demonstrat că suntem principalii urmăritori ai primelor două echipe despre care se discută că ar fi favorite în lupta pentru titlu. Ne gândim la titlu, de ce nu? Trebuie să fim încrezători. E plăcut să fiu antrenat de Edi Iordănescu și de Anghel Iordănescu, dar depinde de mine să mă cheme seniorul la Euro 2016”.

Cristian Săpunaru: ”Am luat multe puncte cu Mister în tribune. Să mai stea acolo. E prematur să vorbim de titlu”.

Narcis Răducan: ”La fotbal se mai ridică tensiunea. N-a fost nimic grav. Ne-am ciondănit puțin. Miza e mare pentru play-off”.

Potrivit Digi Sport, viceprimarul Claudiu Maior a făcut scandal monstru la pauză la vestiare. La final, portarul Stăncioiu i-a cerut și el socoteală asistentului Sebastian Gheorghe, cel care i-a semnalizat centralului Cristi Balaj să acorde penalty-ul care a decis meciul.

Maior

scandal final ASA - Pandurii 0-1

Final de meci

Prelungiri: 4 minute

Min. 88: Ramiro Costa l-a bruscat pe Săpunaru, iar stoperul Pandurilor l-a călcat pe picior pe atacantul gazdelor. Balaj i-a dat galben doar lui Ramior Costa.

Sapunaru Costa

Min. 85: schimbare la ASA. A ieșit Balaur, a intrat Ciolacu.

Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Recomandări
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Min. 84: Mutu a irosit o șansă imensă de a egala pentru ASA. Fotbalistul de 37 de ani a execut slab o lovitură liberă de la 16 metri.

Min. 81: Mureșan (ASA) a tras pe mijlocul porții o lovitură liberă de la 30 de metri. Stanca a reținut mingea fără mari probleme.

Min. 66: ocazie ASA, irosită de N’Doye, 38 de ani. Senegalezul a intrat de opt minute și a tras un șut pe poartă, în timp ce Mutu este pe teren de 18 minute și nu l-a solicitat pe Stanca, decât l-a faultat pe portarul gorjean.

Mutu actiune1

Min. 62: schimbare la Pandurii. A ieșit Antal, a intrat Ciucur.

Min. 58: schimbare la ASA. A ieşit Gorobsov, a intrat N’Doye.

Min. 55: lovitură liberă indirectă din careu pentru ASA, dictată pentru că portarul Stanca a îinut minge în mâini mai mult de 6 secunde. Mutu a tras în zid.

Min. 48: schimbare la ASA. A ieșit Buș, a intrat Mutu.

Mutu schimbare

Min. 47: schimbare la Pandurii. A ieșit Hora, șchiopătând, a intrat Wellington.

Min. 46: Hora se resimte după contactul cu Stăncioiu din finalul primei reprize și va fi schimbat cu Wellington.

S-a reluat jocul

Pauză. Antrenorul Petre Grigoraș i-a reproșat asistentului semnalizarea penaltyului.

Min. 45+2: GOL PANDURII, 0-1. Săpunaru a transformat precis lovitura de pedeapsă.

Min. 45: Penalty controversat pentru Pandurii! Centralul Balaj a dictat lovitura de la 11 metri la semnalizarea asistentului Sebastian Gheorghe, pentru un fault comis de Stăncioiu. Asistentul a observat că portarul l-a lovit cu talpa pe Hora, înainte să rețină mingea la piept din plonjon. Stăncioiu a primit cartonaș galben.

Penalty dolce

Min. 35: ASA a reclamat un penalty pentru un prsupus fault la Ramiro Costa. Balaj nu s-a lăsat impresionat de căderea atacantului. Decizie corectă!

Min. 30: Pandurii, prima ocazie. Antal l-a pus la încercare pe Stăncioiu, cu un șut pe cadrul porții.

Min. 25: ASA presează. Mureșan a tras peste poartă, din careu.

Min. 23: ASA a expediat primul șut pe poartă, prin Mureșan, dintr-o contră, la marginea careului de 16 metri.

Min. 15: A trecut primul sfert de oră, iar echipele nu și-au creat nicio ocazie importantă.

A început meciul

Echipele de start:

ASA Tîrgu Mureș: Stăncioiu – Velayos, M. Constantin, Balaur, Brandan – G. Mureșan (cpt.), Gorobsov – Jazvici, Voiculeț, Buș – Ramiro Costa. Antrenor: Petre Grigoraș.

Rezerve: Viciu, Gonzalez, NDoye, Mutu, G. Matei, Ciolacu, Dedov.

Mutu rezerva

George Țucudean nu a fost inclus în lot, deoarece nu a primit cartea verde din Anglia.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Săpunaru, Acsinte – Răuță, Mrzljak – Antal, Nistor (cpt.), Răduț – Hora. Antrenor: Edward Iordănescu.

Rezerve: Mingote, Nicoară, Wellington, Ciucur, Pleașcă, Grecu, Vasiljevici.

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare).

Asistenți: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), Artene Ovidiu (Vaslui).

Rezervă: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca)

Observatori: Marian Salomir (Cluj Napoca), Alexandru Eduard (Ploieşti)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Liga 1 se reia, vineri seară, cu partida ASA Tîrgu Mureș – Pandurii, două echipe aflate în zona de play-off. Confruntarea se anunță foarte interesantă prin prisma numeroaselor transferuri efectuate de ambele echipe în această iarnă.

Fanii vicecampioanei așteaptă marea cu sarea de la durduliul Adi Mutu. De partea cealaltă, pe lângă faptul că şi-au păstrat principalii actori din toamnă, gorjenii şi-au întărit echipa cu jucători experimentaţi precum Antal, fost golgheter al campionatului în ediția 2013-2014, Florin Acsinte şi Adrian Ropotan, ambii căpitani la echipele de la care au fost transferaţi, FC Botoşani, respectiv Petrolul.

ASA Târgu Mureş (locul 6, 35p)

Adrian Mutu, jucător ASA: “Este un meci foarte important pentru noi, foarte dificil, cu o echipă care joacă un fotbal plăcut, dar jucăm acasă şi trebuie să câştigăm. Vin după o lună de stop, după terminarea sezonului în India. Nu sunt sută la sută şi nu ştiu dacă sunt capabil să duc 90 de minute. Asta e treaba antrenorului, dar pot spune că, dacă voi fi solicitat, voi da sută la sută din ce pot acum. Voi fi apt sută la sută în curând“.

Echipa probabilă: Stăncioiu – G. Matei, Iván González, Balaur, Brandán – Gorobsov, Mureşan – Jazvić, Voiculeţ, Mutu – Ţucudean

Rezerve: Viciu, Velayos, M. Constantin, NDoye, Borza, Buş, Ramiro Costa

Antrenor: Petre Grigoraş

Pandurii Târgu Jiu (locul 5, 40p)

Edward Iordănescu, antrenor Pandurii: “Mulţumesc conducerii şi lui Narcis Răducan pentru transferurile realizate, le-am dorit, însă de acum până la final voi antrena jucătorii puşi la dispoziţie de către club. Asta nu înseamnă că nu voi avea opinii şi chiar recomandări. E posibil să fie prelungite contracte sau chiar semnaţi jucători de la alte echipe, aflaţi în ultimele şase luni de contract, care să vină din vară, însă acestea nu îmi vor aparţine, dacă se vor întâmpla“.

Echipa probabilă: Mingote – Unguruşan, Săpunaru, Vasco Fernandes, Acsinte – Mrzljak, Nistor – L. Antal, Răduţ, Nicoară – Hora

Rezerve: Stanca, Pleaşcă, Erico, Vasiljević, Răuţă, Ciucur, Wellington

Antrenor: Edward Iordănescu

Meciurile all-time din Liga 1:

Sezonul 2010-2011, 06.11.2010: Pandurii Târgu Jiu – FCM Târgu Mureş 4-1
Sezonul 2010-2011, 04.05.2011: FCM Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu 1-0
Sezonul 2011-2012, 30.09.2011: FCM Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu 3-3
Sezonul 2011-2012, 14.04.2012: Pandurii Târgu Jiu – FCM Târgu Mureş 2-0
Sezonul 2014-2015, 18.10.2014: Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş 1-1
Sezonul 2014-2015, 25.04.2015: ASA Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu 2-1
Sezonul 2015-2016, 18.09.2015: Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş 2-0

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
FANATIK.RO
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
FANATIK.RO
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI