Mergi direct la conținut »
BGS, răspuns bizar în cazul violențelor de pe stadion: ^”Agenții noștri sunt bine văzuți de fani”
Sport Libertatea > Sport

BGS, răspuns bizar în cazul violențelor de pe stadion: ^”Agenții noștri sunt bine văzuți de fani”

De Petre Dobrescu,

După incidentele violente de pe Arena Națională, de la meciul România – Ungaria, 1-1 în preliminariile Euro 2016, Sportnews.ro a realizat un interviu cu reprezentatul forțelor de securitate de la stadion. Mai mulți fani susțin că au fost bătuți bestial de agenții BGS.
Sportnews.ro: Din punctul de vedere al BGS, care au fost cauzele şi vinovaţii incidentelor petrecute în tribunele Arenei Naţionale în timpul meciului de sâmbătă seară?
Antoniu Ungureanu, purtător de cuvânt al BGS: Din punctul nostru de vedere, acele grupuri de persoane care fac parte din galeriile cluburilor din Liga 1şi care de fiecare dată în peluze provoacă incidente violente. Aceştia folosesc torţe, petarde şi scaune rupte pentru a se lupta între ei sau cu forţele de ordine. În cazul meciului de sâmbătă, suporterii echipei Dinamo Sud au atacat galeria maghiară, iar suporterii stelişti s-au bătut între ei. Galeria petrolistă a atacat doi agenţi BGS fără niciun motiv. În acest sens vă putem furniza poze, cât şi imagini video.
Cum explică BGS faptul că suporterii au introdus numeroase petarde în stadion, în condiţiile în care tot BGS s-a ocupat de controlul corporal la porţile arenei?
BGS poate face doar control preventiv, nu şi percheziţie corporală. De asemenea, membrii galeriilor ascund petarde şi torţe în zone intime ale corpului.
În imaginile publicate în presă apar diverşi spectatori loviţi de agenţii BGS. Din punctul de vedere al BGS, toţi spectatorii loviţi de agenţii BGS meritau acest tratament?
Nu ne putem da seama dacă toţi suporterii meritau să fie loviţi sau nu. Cert este că BGS încearcă întotdeauna să rezolve totul fără violenţă (nu am avut niciodată evenimente violente la concerte, spectacole, etc), dar există situaţii certe în care violenţa escaladează independent de voinţa noastră.
Libertatea: BGS exclude din start varianta potrivit căreia angajaţii săi au făcut exces de zel în încercarea de a calma spiritele sau ia în calcul această variantă?
Nu excludem din start că agenţii BGS au dat dovadă de exces de zel, dar nici nu îi înfierăm preventiv, aşa cum din păcate a făcut o mare parte a presei. Cu siguranţă, dacă vom sesiza nereguli comise de agenţii noştri, vom lua toate măsurile legale.
Cum explică BGS faptul că, deşi pe site-ul oficial al firmei agenţii săi sunt descrişi ca având un ”comportament socio-cultural deosebit”, aceştia au o cu totul altă imagine în ochii suporterilor (persoane care abia aşteaptă să fie provocate pentru a riposta, inculţi, brute cu mulţi muşchi şi fără minte etc)?
Agenţii noştri sunt foarte bine văzuţi de suporteri. De foarte multe ori ne cer sprijinul să îi apărăm sau să îi scoatem din zone fierbinţi. În schimb, dacă vă referiţi la golanii şi huliganii care în permanenţă fac scandal şi se bat între ei sau cu forţele de ordine, atunci într-adevăr nu suntem agreaţi de ei.

Cum comentează BGS următoarea declaraţie a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu: ”Am declarat, imediat după meciul cu Ungaria, că măsurile de securitate și-au atins scopul. M-am referit exclusiv la măsurile prin care s-a evitat un contact fizic violent între fanii maghiari și cei români. În această dimineață am descoperit fața nevăzută a partidei, una dureroasă și care nu necesită multe comentarii, ci măsuri ferme. Mulțumesc presei pentru informațiile și imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din România. Regret incidentele produse între forțele de ordine și suporteri, îmi cer scuze față de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor și excesului de zel. Federația Română de Fotbal condamnă atitudinile violente și nejustificate la adresa suporterilor. Îi asigur pe toți cei care au avut de suferit că vinovații vor plăti. La întoarcerea delegației române din Finlanda voi purta o discuție fermă cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securității pe Arena Națională.
Acest moment a fost picătura care a umplut paharul în ce privește Legea 4 și prevederile ei. Așa cum am promis suporterilor, în 6 luni vom avea un nou proiect de lege”.

Antoniu Ungureanu, purtător de cuvânt al BGS: Nu comentăm declaraţiile altor persoane, dar federaţia va primi materiale foto/video edificatoare cu situaţia de fapt.

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close