Mergi direct la conținut »
BOMBĂ în tenisul românesc! Halep a refuzat Steaua, clubul ei de suflet!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > BOMBĂ în tenisul românesc! Halep a refuzat Steaua, clubul ei de suflet!

BOMBĂ în tenisul românesc! Halep a refuzat Steaua, clubul ei de suflet!

Cea mai valoroasă sportivă a României în 2014, Simona Halep (23 de ani) dispută la sfârșitul acestei săptămâni meciul cu Spania pentru promovarea în elita Fed Cup.

Născută și crescută la Constanța, ocupanta locului 3 în ierarhia mondială a rămas legitimată la LPS CSȘ Constanța deși anul trecut a primit o ofertă din partea Stelei.

Atunci comandantul George Boroi a declarat că ar fi o onoare ca Halep să reprezinte culorile clubului bucureștean, dând de înțeles că ea ar putea fi angajată ofițer mai cu seamă că a recunoscut că este stelistă.

”Simona este în continuare legitimată la LPS CSȘ Constanța (n.r. – legitimația ei are numărul 10.600 conform site-ul FR de Tenis). De altfel, ea a fost un caz aparte în istoria tenisului românesc. În 2008, după ce a câștigat turneul de junioare de la Roland Garros, tatăl ei ne-a cerut să-i acordăm transferul la Tenis Club Idu din Constanța. Până la urmă, s-a ajuns la un acord și ea a avut dublă legitimare”, ne-a declarat Andrei Szemerjai, directorul LPS CSȘ Constanța, club la care, în timp, au fost legitimați Andrei Pavel, George Cosac și Horia Tecău.

”Faptul că Halep este sportiva noastră nu ne conferă niciun avantaj material. Primim același buget. E adevărat însă că Simona, ori de câte ori trece prin Constanța, vine în vizită și la liceul nostru. A rămas aceeași persoană modestă, cu mult bun simț”, adaugă omul de sport.

Nu participă la Naționale

Și celelalte componente ale echipei de Fed Cup a României, care va înfrunta Spania, pe 7 și 8 februarie, la Galați, într-un meci de promovare în Grupa Mondială I, sunt legitimate la grupări din țara noastră afiliate la FRT.

Irina Begu este componentă a CS Olimpia București, Monica Niculescu apare în registrul Clubului Sportiv Monaco din Voluntari, iar Alexandra Dulgheru la Tenis Club București. Absentă de la această partidă, Sorana Cîrstea este legitimată la un club din Târgoviște care îi poartă numele. Fiind profesioniste, aceste jucătoare nu evoluează în competițiile interne așa cum o făcea Ilie Năstase, care participa la Naționale pentru Steaua, câștigând titlul în 1967 și 1968.  

 

Close
Închide
  Close