ACTUALIZARE 09.30. Suedia, noua campioană mondială, după ce a învins Canada în finală. Suedia este noua campioană a lumii la hochei pe gheață, după ce a învins cu scorul de 2-1 la loviturile de departajare selecționata Canadei, deținătoarea trofeului, în finala desfășurată duminică în orașul german Koln.

La finalul timpului regulamentar și al prelungirilor, scorul a fost egal. Suedezii au deschis scorul în repriza secundă, prin Victor Hedman, însă canadienii au reușit să restabilească egalitatea în cel de-al treilea sfert, prin Ryan O’Reilly, în situație de „power play” (superioritate numerică).

Hocheiștii scandinavi au cucerit, cu această ocazie, al zecea titlu mondial din istoria lor, ultimul dintre ele fiind obținut în 2013. Canada a ratat, în schimb, șansa de a deveni campioană mondială pentru al treilea an consecutiv și pentru a 27-a oară în istoria sa.

Suedia, una dintre marile națiuni ale hocheiului, care își „exportă” sistematic talentele in Liga profesionistă nord-americană, a mizat în această finală pe 19 jucători care activează în NHL, din cei 22 pe care i-a avut în lot, printre aceștia figurând tânărul star William Nylander (21 ani), jucătorul echipei Toronto Maple Leafs, și experimentatul portar Henrik Lundqvist, în vârstă de 35 ani, de la formația New York Rangers.

Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Recomandări
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

În meciul pentru locul al treilea, desfășurat tot la Koln, Rusia a dispus cu 5-3 de Finlanda.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALIZARE 21 mai: Marea finală va avea loc, duminică, de la ora 21.45. Canada și Suedia se vor întâlni în ultimul act, după ce, în semifinale, au trecut de Rusia, respectiv de Finlanda. Aceste două ultime echipe vor disputa finala mică duminică, de la ora 17.15.

ACTUALIZARE 20 mai: În prima semifinală, Canada a trecut dramatic de Rusia cu 4-2. După două reprize, Rusia conducea cu 2-0, dar Canada a revenit spectaculos în repriza a treia şi a marcat nu mai puţin de patru goluri, fără să primească vreunul!

În cel de-al doilea meci din penultimul act al competiţiei, Suedia a trecut fără prea mari emoţii de Finlanda, scor 4-1.

Finala competiţiei, Canada – Suedia, va avea loc, duminică, 21 mai, de la ora 21.45. Finala mică, Rusia – Finlanda, este programată tot duminică, dar de la ora 17.15.

Semifinale:

Finlanda – Suedia 1-4 VIDEO

Rusia – Canada 2-4 VIDEO

ZA6_0142Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

ACTUALIZARE 18 mai. Sferturi de finală:
17. 15 SUA – Finlanda 0-2 VIDEO
17.15 Rusia – Cehia 3-0 VIDEO
21.15 Suedia – Elveția 3-1 VIDEO
21.15 Canada – Germania 2-1 VIDEO

ACTUALIZARE 16 mai. Ziua a zecea la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, Grupa Mondială. Ultima etapă a fazei grupelor.

::placeholdeR–>

La Koln, Germania luptă cu Letonia într-un meci decisiv de calificare în ”sferturi”. Războiul Rusia – SUA decide ocupanta primul loc din Grupa A. În cealaltă serie se dispută doar meciuri de clasament.

Grupa A
13.15 Suedia – Slovacia 4-2