ACTUALIZARE 14.07. România a încheiat Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania) cu un bilanț excelent de șase medalii, două de aur, două de argint și două de bronz, duminică, după locul al treilea ocupat de echipajul feminin de 8+1.

Echipajul alcătuit din Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu, calificat în finală direct din serii, a fost cronometrat cu timpul de 06 min 30 sec 270/1000, fiind devansat de Cehia (06:27.970) și Germania (06:28.400).

România a cucerit medalii în toate cele șase finală în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), cele de argint au fost câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) și la 8+1 feminin.

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii.
Campionatul Mondial de Juniori (canotaj). România a dat lovitura la Trakai. A cucerit șase medalii, dintre care două de aur! / VIDEO

La competiție au fost înscriși 742 sportivi din 59 de țări, cu 258 de bărci.

La ediția de anul trecut, de la Rotterdam, România a cucerit o singură medalie, de aur, la patru rame masculin, prin Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Mihăiță-Vasile Țigănescu și Constantin-Cristi Hîrgău).

ACTUALIZARE 13.25. Sportivii români au cucerit două noi medalii, aur și bronz, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

A doua medalie de aur a delegației României a fost obținut de echipajul feminin de patru vâsle, alcătuit din Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei, cu timpul de 06 min 46 sec 270/1000, urmat de Germania (06:46.720).

Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci al României a cucerit medalia de bronz. Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc au fost cronometrați cu timpul de 06 min 22 sec 800/1000, fiind devansați de Marea Britanie (06:15.430) și Noua Zeelandă (06:17.120).

România a ajuns la cinci medalii cucerite la Trakai, două de aur, obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), două de argint, câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci), precum și bronzul obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc).

România va mai evolua într-o finală, la 8+1 la feminin.

ACTUALIZARE 12.58. Echipajul românesc de dublu rame masculin, alcătuit din Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci, a câștigat medalia de argint, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

Berariu și Lehaci au fost cronometrați în finală cu timpul de 06 min 54 sec 500/1000, fiind devansați de Croația (06:51.110).

Cei doi sportivi au adus a treia medalie României la Trakai, după aurul obținut de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de argintul cucerit în proba feminină de patru rame de Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi.

România va mai avea echipaje în alte trei finale, patru vâsle și 8+1 la feminin, patru rame fără cârmaci la masculin.

ACTUALIZARE 11.45. Româncele Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au cucerit aurul în proba feminină de dublu rame, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

Ailincăi și Tivodariu au fost cronometrate cu timpul de 07 min 35 sec 830/1000, devansând Grecia (07:38.790) și Germania (07:40.950).

România a mai obținut o medalie duminică, argint în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi.

România va mai avea echipaje în alte patru finale, patru vâsle și 8+1 la feminin, dublu rame și patru rame fără cârmaci la masculin.

Tot duminică, echipajul masculin de 8+1 (Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion, Andrei Lungu, Alexandru-Laurențiu Danciu, Ștefan-Robert Niță, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Marian Cireașă, Andrei-Valentin Maliș) a ocupat primul loc în Finala B (06:00.960).

ACTUALIZARE 11.30. Echipajul feminin de patru rame al României a cucerit medalia de argint, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu, Alina-Maria Balețchi au fost cronometrate cu timpul de 07 min 00 sec 870/1000, fiind devansate de Croația (06:57.750).

În finalele de duminică vor mai evolua la feminin echipajele de dublu rame, patru vâsle și 8+1, precum și cele masculine de dublu rame și patru rame fără cârmaci.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Echipajul României la opt rame cu cârmaci masculin prezent la Campionatul Mondial de Juniori care se desfășoară la Trakai, în Lituania a reușit să se califice în finala B, ce va avea loc mâine.

De asemenea, în cadrul compețiilor semifinale care au avut loc astăzi, echipajul la categoria patru rame feminin, format din Acsinte Ioana-Irina, Juncanariu Geanina Dumitrita, Onciu Elena-Cătălina și Baletchi Alina-Maria, a obținut poziția a doua, asigurându-si un loc pentru cursa finală.

La categoria dublu rame feminin, Ailincăi Adriana și Tivodariu Maria vor concura mâine în competiția finală, după ce în cursele semifinale care au avut astăzi au reușit să obțină prima poziție.

Fără a face notă discordantă, echipajul dublu rame masculin ( Berariu Ștefan-Constantin, Lehaci Florin-Sorin) a urcat și el pe prima poziție și va concura mâine în finale.

Tot de pe primul loc se va alinia la start, în cursa finală, și echipajul patru rame masculin (Ciobică Dumitru Alexandru, Chelaru Nicu Iulian, Cojocaru Cristian Ionuț și Huc Ciprian), dar și echipajul patru vâsle feminin (Roșu Larisa Elena, Grapinoiu Andreea, Radis Simona Geanina, Maftei Tabita).

În cadrul compețiilor finale de mâine va participa și echipajul României la opt rame cu cârmaci feminin ( Dănut Elena, Ciritel Elena Cosmina, Andron Monca Georgiana, Moroșan Ioana Mădălina, Popa Andreea, Dinulescu Raluca Georgiana, Rusu Maria Magdalena, Rusu Vasilica Alexandra si Stefania Petreanu).

Programul competițiilor de mâine:
10.27 – Echipajul opt rame cu cârmaci masculin ( Finală B )
11.00 – Echipajul patru rame feminin ( Finală A)
11.25 – Echipajul dublu rame feminin ( Finală A)
11.40 – Echipajul dublu rame masculin ( Finală A)
11. 55 – Echipajul patru rame masculin ( Finală A)
12.10 – Echipajul patru vâsle feminin ( Finală A)
13.15 – Echipajul opt rame cu cârmaci feminin (Finala A)

„Am vorbit cu Laur și, gata!”. Noi declarații făcute de Anamaria Prodan, după ce s-a spus că divorțează
PARTENERI - GSP.RO
„Am vorbit cu Laur și, gata!”. Noi declarații făcute de Anamaria Prodan, după ce s-a spus că divorțează
Prezentatorul Antena 3 și-a BĂTUT crunt partenera de viață. S-a aflat abia acum ce i-a făcut
Playtech.ro
Prezentatorul Antena 3 și-a BĂTUT crunt partenera de viață. S-a aflat abia acum ce i-a făcut
Daniel și David, frățiorii uciși în Italia, au fost înmormântați. Strigătul disperat al mamei lângă sicriele albe ale micuților
Observatornews.ro
Daniel și David, frățiorii uciși în Italia, au fost înmormântați. Strigătul disperat al mamei lângă sicriele albe ale micuților
Horoscop 21 iunie 2021. Racii ar fi bine să caute mereu, intenționat, ceva bun în orice om și orice situație
HOROSCOP
Horoscop 21 iunie 2021. Racii ar fi bine să caute mereu, intenționat, ceva bun în orice om și orice situație
O tânără avocată din Iași a murit după ce s-a aruncat dezbrăcată pe geam de la etajul 6. Ce a făcut înainte
Știrileprotv.ro
O tânără avocată din Iași a murit după ce s-a aruncat dezbrăcată pe geam de la etajul 6. Ce a făcut înainte
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Telekomsport
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)