MENIU CAUTĂ

Casă nouă | Sala din Complexul Sportiv Dinamo e aproape gata

Distribuie

În acest moment, echipele de handbal, volei şi baschet ale clubului “roşalb” îşi desfăşoară activitatea în alte locaţii închiriate în Bucureşti sau în ţară, iar pregătirea acestora e serios îngreunată de lipsa unei săli proprii. Situaţia se va schimba radical în viitoarea lună. Elisabeta Lipă (47 de ani), comandantului clubului Dinamo, explică: “În viitorul foarte apropiat vom da în folosinţă noua sală sportivă, cu o capacitate de 2.500 de locuri, care va putea fi utilizată de toate sporturile de echipă ale clubului. Aceasta va cuprinde şi o sală de forţă nou-nouţă, de 150 mp, şi era gata de mult dacă firmele contractate să facă lucrările de canalizare nu îşi băteau joc. A trebuit să refacem licitaţia şi am pierdut 6 luni”.

Sălii îi mai lipseşte doar parchetul

Fosta multiplă campioană olimpică şi mondială la canotaj conchide: ”Acum, la sală mai avem de montat suprafaţa de joc şi să facem curăţenie”. Şi sportivii de la secţiile de polo şi înot vor avea parte de o surpriză. ”Lucrările la bazinul olimpic acoperit, care va fi folosit de înotători şi de poloişti, sunt avansate. Complexul va cuprinde o clădire cu spaţii comerciale, vestiare şi două bazine: unul pentru competiţii la dimensiuni olimpice şi unul mai mic, de antrenament şi încălzire, ambele complet acoperite. De asemenea, sala de gimnastică va fi renovată în întregime. Vrem ca până la aniversarea de 70 de ani a clubului, în 2018, întreaga bază să fie modernizată”, a completat Uţa Lipă.

Vor un stadion nou, de 30.000 de locuri

Următoarea investiţie în Ştefan cel Mare e transformarea învechitului stadion de fotbal într-unul ultramodern, care va putea găzdui 30.000 de spectatori. ”Am purtat o discuţie cu domnul Nicolae Badea, pentru a trece stadionul de fotbal din public în privat, cu intenţia de a se putea investi în el. Vrem să îl dărâmăm pe cel vechi şi să construim o arenă nouă, modernă, cu 30.000 de locuri”, a explicat Elisabeta Lipă, şefa CS Dinamo.

Comentarii