MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2012 15:13

Cătălina Ponor îşi asigură medaliile la bancă | INTERVIU

Distribuie

Libertatea: Cum a fost această perioadă de după Olimpiada de la Londra?
Cătălina Ponor: Am stat mult timp în cantonamentul de la Izvorani. Apoi, la Constanţa, am avut o surpriză: le mulţumesc părinţilor mei pentru felul în care au aranjat casa, e extraordinar de frumoasă, îmi place mult şi poate de aceea prefer să stau mai mult în casă. Am ieşit destul de puţin. Chiar şi la plajă am fost doar de trei ori.
Ai deja cinci medalii olimpice: trei de aur de la Atena, una de bronz şi una de argint la Londra…
M-am gândit să le asigur, e posibil să le depun într-o bancă pentru a le şti mereu în siguranţă. În România se întâmplă destule lucruri neplăcute şi nu-mi doresc să trăiesc vreun astfel de moment.
Vei rămâne în continuare în vacanţă?
Da, voi pleca în Statele Unite, împreună cu prietenul meu, după care voi reveni în sala de gimnastică, pentru a mă pregăti de câteva demonstraţii pe care le am de făcut la nivel internaţional.
Ai revăzut concursul de la Londra?
Nu. Nu am avut puterea să-l revăd. Pe lângă momentele frumoase au existat şi clipe mai puţin plăcute pe care nu am vrut să le retrăiesc vizionând concursul.

Iubitul ei ar putea fi arhitect în România

Te referi la concursul de la bârnă?
… Să zicem. Dar să ştiţi că după acel concurs, unde americanca a câştigat medalia de bronz, după o contestaţie, eu nu sunt mâhnită. Nu m-a măcinat acel concurs.
Vei rămâne în gimnastică?
Nu am luat încă o decizie în acest sens. M-am tot gândit ce trebuie să fac, am vorbit cu părinţii mei pe această temă, dar încă nu m-am hotărât. În viitorul apropiat voi lua o hotărâre care, sper eu, să fie cea mai bună.
Dacă vei renunţa la gimnastică, există posibilitatea închegării unui cuplu de antrenori Cătălina Ponor- Tommy Ramos, iubitul tău?
Nu. Categoric, nu. Cred că se va putea vorbi doar de antrenoarea Cătălina Ponor. Tommy şi-ar dori să lucreze în domeniul arhitecturii. Este foarte pasionat de acest domeniu, în care are studii superioare terminate.
Ar putea profesa chiar şi în România? Chiar şi în România, de ce nu?
Doar el va alege locul unde va dori să lucreze.

Alin Moldoveanu nu mai ia banii pentru JO din 2008

Elisabeta Lipă, preşedinta CS Dinamo, a explicat ieri că după numeroase hârtii înaintate Ministerului de Interne a primit un răspuns oficial referitor la sumele de bani pe care sportivii şi tehnicienii clubului nu le-au primit după Olimpiada de la Beijing din partea instituţiei: ”A fost o lovitură pentru noi toţi, dar mai ales pentru sportivii care au depus un efort considerabil să aibă acele rezultate”, a explicat Lipă. Ministerul ar fi trebuit să-i premieze pe olimpicii din 2008 cu 50% din suma oferită de statul român. Inclusiv Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir la Londra, mai avea de luat bani din 2008, circa 5.000 de euro, pentru locul 4 de la Beijing.
← Alin Moldoveanu şi Elisabeta Lipă, şefa CS Dinamo, la premierea de ieri

Citește mai multe despre Cătălina Ponor pe Libertatea.

Comentarii