”În această seară, lichidatorul Rapidului a transmis o adresă creditorilor prin care a cerut numirea unei persoane care să facă diligențele pentru înscrierea clubului în Liga I. Aceasta era minunea de care vorbeam de dimineață. În alt document, trimis joi dimineață, administratorul spunea că suspendarea falimentului nu produce nici un efect și că clubul e în dizolvare”, a spus avocatul Justin Ștefan, secretarul general al LPF. ”Comisia de Disciplină a FRF va soluționa cauza în regim de urgență. Nu mai poate fi soluționat cazul de LPF, de noi, în regim administrativ. Meciurile legate de Rapid sau ACS Poli vor fi amânate până la soluționarea cazului”.

Deși LPF și FRF nu au semnat o convenția, Liga I poate începe. Cazul ”Rapid” a fost pasat la FRF, care trebuie să dea rapid o soluție, prin Comisia de Disciplină!

Șefii Ligii se războiesc cu oficialii FRF: ”Nu există dialog. Nu are nici o legătură cu boicotarea numirii lui Daum. Vrem să fie un mecanism de control financiar, ca în Spania. Vrem să fie o limită a bugetului salarial, care să fie egală cu bugetul din drepturile TV. Cerem ca FRF să introducă urgent aceste măsuri. Vrem ca în regulamentul de licențiere să se introducă din noul evaluarea datoriilor către stat. În cazul Rapidului, marea problemă care a dus la faliment a fost cea cauzată de datoriile către stat. Până acum, FRF a încercat să creeze ideea că LPF nu vrea reforma fotbalului românesc. Cerem ca FRF să implementeze în scurt timp aceste reguli”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF.Falimentul Rapidului e datorat și taxelor neplătite la Fisc. E principalul creditor. LPF nu poate deveni un birou FRF”.

Secretarul general al LPF a vorbit și despre regula jucătorului sub 21 de ani obligatoriu pe teren, despre care a spus că este ilegală: ”Regula U21 este ilegală și discriminatorie pe criterii de vârstă și de naționalitate. Solicităm ca mâine regula să fie eliminată. Ne-am adresat Asociaței Ligilor Europene și ni s-a spus că regula afectează echipele și intervin asupra deciziei antrenorului de a avea la dispoziție cel mai bun „11”. Această regulă nu este în conformitate cu legile europene”.

Cod galben de ninsori în mai multe județe, inclusiv în București. Harta zonelor vizate
Recomandări
Cod galben de ninsori în mai multe județe, inclusiv în București. Harta zonelor vizate

”FRF vrea să adauge următorul paragraf în convenție: «LPF beneficiază de autonomie administrativă, juridică și financiară, în limitele stabilite de FRF». Federația își creează pârghia pentru a veni și a spune «Pentru binele fotbalului, trebuie să dăm 7 milioane de euro din drepturile TV către alte cluburi». Ar putea să vină să ceară bani pentru Liga elitelor, să dăm 33% din banii necesari”, a declarat Justin Ștefan. ”Dacă nu se semnează convenția, competiția va începe, iar la finalul ei ne vom ruga de FRF să omologheze rezultatele. S-ar putea ca la începutul sezonului viitor să nu avem echipe în cupele europene„, a spus președinte LPF, Gino Iorgulescu.
––

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, anunță că ACS Poli va merge la TAS dacă Rapid e reprimită în Liga I.

A început conferința de la LPF.

”Câteva situațiii speciale din fotbalul românesc ne-au determinat să facem această conferință”, a spus Gino Iorgulescu, șeful LPF, gâfâind.

”După amiază a apărut un nou document, care reprezintă o speranță pentru clubul Rapid. Pe plan sportiv și-au câștigat dreptul de a juca în Liga I. Cu ajutorul lui Dumnezeu, probabil o vor face”, a mai spus Gino.
––

Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană
Recomandări
Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană

”Dacă Rapidul nu va fi reprimită în Liga I, nu ne vom îndrepta legal împotriva LPF!”, a spus Valerii Moraru. Patronul Rapidului vrea să predea echipa suporterilor sau unor investitori care să preia clubul. ”Nu știam de toate problemele cu sigla, palmaresul! Eu am încercat să ajut”, a mai spus Moraru. În 20 de minute, Liga va anunța verdictul în cazul Rapid.

––––

Potrivit Digi Sport, demersul Rapidului ar fi avut sorți de izbândă. Rapidul va fi reprimită de LPF în Liga 1, la doar câteva ore după ce a fost declarată exclusă din competiție! LPF a anunțat o conferință de presă în această seară, de la ora 21:00, cel mai probabil pentru a anunța ”schimbarea schimbării”. Astăzi, la prânz, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că Poli Timișoara va lua locul Rapidului în noul sezon al primei ligi. Din câte se pare, Dan Alexa va rămâne antrenorul giuleștenilor.

––

Valerii Moraru, patronul Rapidului, încearcă să salveze echipa în ultimul ceas. Deși LPF a decis că Timișoara va evolua în Liga 1, și nu Rapid, omul de afaceri moldovean spune că mai are ”un as în mânecă”. Rapidiștii au înființat un Comitet al Creditorilor, care a desemnat un reprezentant care să depună la LPF dosarul de înscriere în sezonul 2016/2017 al Ligii 1.

Cinism și audiență. Rețeta prin care „Românii au talent” a ajuns scena pe care adulții își varsă, prin copii, frustrările naționaliste
Recomandări
Cinism și audiență. Rețeta prin care „Românii au talent” a ajuns scena pe care adulții își varsă, prin copii, frustrările naționaliste

”Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar Aurel Brihac. Astăzi ne-a dat această împuternicire. În Comitetul Creditorilor, ales cu majoritate de voturi, în Adunarea Generală a Acționarilor sunt trei persoane: reprezentantul Azuga Waters, Violeta Moraru, Adrian Irimeș și doamna Dincă. Acest Comitet al Creditorilor l-a desemnat pe Răzvan Căprăroiu, reprezentantul suputerilor, să meargă la Liga Profesionistă de Fobal și să depună actele pentru înscrierea în Liga 1”, a declarat Valerii Moraru, în direct, la emisiunea Fotbal Club.

„ACS Poli Timişoara va evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic.  Şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga 1. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti și-a câștigat dreptul de a participa în Liga 1, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa”, anunțase Justin Ștefan, avocatul LPF de dimineață, pentru ca apoi, întrebat de jurnalişti, în ce condiţii formaţia de sub Grant ar fi putut să evolueze totuşi în prima ligă, să puncteze: „Dacă printr-o minune se întâmplă ceva până diseară, adică să vină cineva să achite toate datoriile”.

Patronul Rapidului susține că are timp până la ora 00:00, să întoarcă decizia în favoarea sa, conform regulamentului: ”Din câte știu eu, avem termen până la ora 00:00 să depunem actele să ne înscriem în competiția 2016/2017. În urma bugetului prezentat de lichidatorul judiciar, noi avem acoperire financiară pentru sezonul ăsta competițional. Ba, mai mult, avem prevăzută și o rambursare a datoriilor către Fisc de 3 milioane de lei. Noi avem în acest moment de plătit doar salariile fotbaliștilor, 150.000 de euro. În noul buget sunt prinse și salariile restante pe care azi le avem. Banii de la Ligă acoperă numai o parte, dar în urma contractelor pe care le avem cu sponsorii, ei ne plătesc lunar niște sume de bani. Noi avem deja contracte semnate cu jucători. Urmează ca administratorul judiciar să ni le aprobe. Astăzi noi avem 11 contracte semnate de fostul administrator special. Mai trebuie să primim doar aprobarea lichidatorului. Și pe lângă astea, avem acum încă cel puțin 10-12 fotbaliști cu care putem semna contracte noi în două-trei zile. Dacă ne încadrăm în limita bugetului și avem acoperire financiară, putem semna contracte noi. Avem garanții de la companiile cu care avem sponsorizare, avem siguranța banilor de la tv, bugetul e făcut din contractele pe care le avem încheiate”.

Citiți

LPF a decis: ACS Poli Timișoara va juca în locul Rapidului în Liga 1. Final de poveste în Giulești

ACS Poli Timișoara, anunțată că va lua locul Rapidului în Liga 1. Arena bănățeană, scoasă la licitație!

LPF s-a săturat de insolvenți. Măsura care pune capăt ”circului” din Liga 1