MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2018 07:34

Ce li s-a întâmplat rugbiștilor din Zimbabwe înainte de meciul din Tunisia pentru calificarea la Cupa Mondială 2019

Distribuie

Ce li s-a întâmplat rugbiștilor din Zimbabwe înainte de meciul din Tunisia pentru calificarea la Cupa Mondială 2019. Echipa a dormit pe străzile din Monastir după ce i s-a oferit o cazare considerată de oficiali drept "dezgustătoare", înainte de meciul de calificare la Cupa Mondială, a declarat un fost ministru al sportului.

Fotografiile postate arătau jucători întinşi pe un trotuar, înveliţi cu pături, înconjuraţi de bagaje, înainte de meciul din cadrul competiţiei Africa Golden Cup, contra Tunisiei, care va avea loc de sâmbătă, în oraşul Monastir.

„Echipa noastră de rugby este tratată în modul cel mai îngrozitor în Tunisia”, a declarat fostul ministru al sportului din Zimbabwe, David Coltart, pe contul său de Facebook. „Jucătorii şi staff-ul au fost forţaţi să doarmă pe străzi, deoarece imobilul în care trebuiau să se cazeze era dezgustător”, a adăugat acesta.

În timp ce iubitorii sportului din Zimbabwe şi-au exprimat indignarea după vizualizarea imaginilor, organismul care coordonează Cupa Africii şi-a cerut scuze pentru tratamentul echipei.

„Rugby Africa şi Federaţia din Tunisia prezintă scuze pentru această situaţie nefericită, care nu reflectă standardele competiţiei Rugby Africa Gold Cup”, se arată într-un comunicat al organismului sportiv.

Naţionalele României şi Portugaliei se vor întâlni, cel mai probabil în noiembrie, într-un meci de baraj pentru participarea în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe International Championship (REIC), primul eşalon valoric european (exceptând Six Nations), potrivit site-ului Federaţiei portugheze.

Partida ar putea avea loc în primul weekend al lunii noiembrie, la Bucureşti.

În urma deciziei forului mondial suprem din sportul cu balonul oval, de a descalifica naţionala frunzei de stejar de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, tricolorii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului REIC 2018.

În aceste condiţii, conform regulamentului, ”Stejarii” trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câştigat competiţia Rugby Europe Trophy 2018, a doua ligă valorică europeană, învingătoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a REIC.

Naţionala lusitană a pierdut, luna trecută, cu 13-16, meciul cu Germania pentru calificarea la CM 2019, astfel că nemţii înfruntă Samoa (meci tur-retur) pentru a accede în grupele Mondialului nipon. Partida tur, de la Apia, a revenit jucătorilor din Pacific cu 66-15, returul urmând să aibă loc pe 14 iulie. Învinsa va participa la partidele de recalificare.

Comentarii