Mergi direct la conținut »
Ce riscă inculpații din Dosarul Transferurilor, după arestarea judecătoarei care i-a achitat în primă instanță
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ce riscă inculpații din Dosarul Transferurilor, după arestarea judecătoarei care i-a achitat în primă instanță

Ce riscă inculpații din Dosarul Transferurilor, după arestarea judecătoarei care i-a achitat în primă instanță

Arestarea judecătoarea Geanina Terceanu, acuzată că ar fi primit mită 220.000 de euro, în perioada 2009 - 2012, pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor, poate complica soarta celor opt inculpați. 

Avocatul Doru Giugula, reprezentantul clubului Tractorul în acest caz, a dat detalii despre măsurile care îi poate viza pe inculpați în acest nou dosar.

Problema nu era dacă, ci când se va întâmpla această arestare. Era evident că exista o legătură între dânsa și cineva dintre inculpați, după modul în care a condus procesul, după cum a acordat termenele și finalizându-se cu soluția de achitare. Acum problemele se complică. Urmează să se stabilească cine a dat această mită, în ce scop a dat-o și pentru cine. În acest moment, cei aflați încă în închisoare au o problemă gravă.

Și pentru cei eliberați. Dacă se dovedește că mita s-a dat pentru toți și că mita s-a produs în cunoștință de cauză, atunci riscă să li se ridice starea de eliberare condiționată. Dar e posibil ca unii să nu fi știu de această mită.

Ceea ce nu au știut ei, mituitorii și judecătorii aflați sub suspiciuni, este că la Curtea de Apel sunt niște judecători excepționali. Ei au sperat în mod iluzoriu că vor avea o șansă la Curtea de Apel, neștiind că ce s-a întâmplat în cazul lor este o rușine pentru instanța de judecată”, a spus Doru Giugula la Dolce Sport.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosar, în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul București.

În urma rejudecării, tot la CAB, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare:

Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni

Victor Becali, la patru ani şi opt luni

Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni

Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni

Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu, la câte trei ani şi patru luni

Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile

Trei dintre aceștia, George Copos, Jean Pădureanu și Gică Popescu, au fost eliberați condiționat. 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close