Mergi direct la conținut »
Ce surpriză a avut Mihai Morar la întâlnirea cu Mircea Lucescu. "Mă privește de parcă ar vrea să termine interviul brusc"
Sport Libertatea > Sport > Ce surpriză a avut Mihai Morar la întâlnirea cu Mircea Lucescu. "Mă privește de parcă ar vrea să termine interviul brusc"

Ce surpriză a avut Mihai Morar la întâlnirea cu Mircea Lucescu. „Mă privește de parcă ar vrea să termine interviul brusc”

Prezentatorul de televiziune Mihai Morar a dezvăluit de ce surpriză a avut parte la interviu pe care l-a realizat cu Mircea Lucescu.

De Dana Aramă,

Mihai Morar s-a întâlnit, pentru un interviu, cu Mircea Lucescu, unul dintre cei mai titrați antrenori români de fotbal. În momentul în care prezentatorul de televiziune l-a întrebat pe Mircea Lucescu ce este dragostea, antrenorul a dat un răspuns surprinzător.

„Poveste simplă. L-am întâlnit ieri pe Mircea Lucescu pentru un interviu. Primul pentru mine, față în față cu el. Vorbim despre fotbal și turci, nepoți și strănepoți, cum a pierdut tot la cutremurul din ‘77 și a avut tot, în vârful lumii, la Inter Milano. În fine…scurtez.

Ultima întrebare din interviu. O pun oamenilor-model, ajunși la înțelepciunea vieții: “Domnule Mircea Lucescu, puteți să îmi spuneți ce e Dragostea?” Il Luce tace. Tace îndelung. Și mă privește de parcă ar vrea să termine interviul brusc. Și mai tace odată. După care îmi recită asta, din memorie, fără să respire:

„Când izgonit din cuibul veşniciei
întâiul om
trecea uimit şi-ngândurat pe codri ori pe câmpuri,
îl chinuiau mustrându-l
lumina, zarea, norii – şi din orice floare
îl săgeta c-o amintire paradisul –
Şi omul cel dintâi, pribeagul, nu ştia să plângă.

Odată istovit de-albastrul prea senin
al primăverii,
cu suflet de copil întâiul om
căzu cu faţa-n pulberea pământului:
„Stăpâne, ia-mi vederea,
ori dacă-ţi stă-n putinţă împăienjeneşte-mi ochii
c-un giulgiu,
să nu mai văd
nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei şi nici nori,
căci vezi – lumina lor mă doare”.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Şi-atuncea Milostivul într-o clipă de-ndurare
îi dete – lacrimile.”

Omul-fotbal și definiția lui pentru Dragoste. Lucescu recitând din Blaga. Pentru că puțin din fotbalul lui matematic e poezie. Puțin din tot ce e omenesc e poezie.  Asta e corola de minuni a lumii”, a povestit Mihai Morar pe contul său de socializare.


Citește și: Cât costă meniul la nunta lui Cristi Borcea cu Valentina Pelinel. Petrecerea are loc la un restaurant de fițe pe care l-a închiriat cu 15.000 de euro


 

Close
Închide
  Close