voicila-copy

Cariera lui Dănuț Voicilă:
Data nașterii: 09.01.1979 – Alexandria
Post: mijlocaş
Echipe pentru care a jucat:
Rulmentul Alexandria (Liga 3 şi Liga 2)

Astra Ploieşti (Liga 1 – 13 meciuri/2 goluri)
Oţelul Galaţi (Liga 1 – 9 meciuri/1 gol)
Extensiv Craiova (Liga 2 – 4 meciuri)
Internaţional Piteşti (Liga 2)
Gaz Metan Mediaş (Liga 2 – 13 meciuri/2 goluri)
CD Badajoz (Spania – Tercera Division)
Gloria Bistriţa (Liga 1 – 5 meciuri/niciul gol)
Gloria Buzău (Liga 1 – nu a evoluat in nici un meci)
FCM Alexandria (Liga 4 si Liga 3)
27 de jocuri a adunat Voicilă în Divizia A/Liga 1;
3 goluri a marcat Voicilă in prima ligă din România.

Debut cu gol și la Astra, și la Oțelul

“Debutul în Divizia A a fost la Astra Ploieşti, în 1998, când am jucat cu Gloria Bistriţa şi am şi dat gol atunci. La prima atingere. A fost un debut perfect pentru mine”, spune Dan Voicilă. Și la la Oţelul Galaţi am reușit cu gol important, contra lui Dinamo, iar acel gol a fost votat în primele trei reuşite ale anului respectiv, în timp ce gălăţenii au evitat retrogradarea cu acea victorie: “La Oţelul am ajuns într-un moment dificil, dar, dacă nu băteam pe Dinamo, retrogradam. Mă bucur că mi-a ieşit atunci acel gol, mai ales că a fost considerat unul foarte spectaculos”.

A ratat un transfer la Standard din cauza unei accidentări

”Nu regret aproape nimic din cariera mea, poate dar faptul că n-am rămas, în 1999, la Standard Liege, în Belgia, când am mers în probe, dacă nu apărea acea accidentare pe parcursul celor două luni, cred că altfel ar fi stat lucrurile pentru mine. Mă remarcaseră la un turneu de juniori în Slovacia, unde marcasem patru goluri. Păcat că am făcut ruptură, păcat că nu aveam impresar!”.

”Cred că fotbalul din Alexandria poate şi merită să redevină ce-a fost. Cât despre mine, eu cred că mai pot juca mult timp de acum încolo, pentru Alexandria!”.

“Ştiu şi înţeleg că nu mai pot juca la un nivel superior, la liga a treia sau a doua, însă cred că la nivel judeţean pot să mai joc, câţiva ani cel puţin, atâta timp cât mă ţine corpul!”. Component al echipei Voinţa Saelele în acest sezon, Voicilă s-a transferat la Spicul Poroschia, care, între timp, s-a desființat.

voicila

A condus o mașină neînmatriculată

Voicilă, care anul trecut a avut probleme cu un dosar penal deschis din cauza faptului că a condus o mașină cu numere de înamtriculare expirate, a evoluat timp de aproape doi ani pentru echipa naţională de juniori a României, unde a fost coleg cu Adrian Mutu, Cristi Chivu ori Cătălin Munteanu. 27 de meciuri a strâns Voicilă în tricoul echipelor naționale de juniori.

voicila-vechi

”Neseriozitatea la antrenamente m-a tras în jos. Eu am făcut fotbal de plăcere și din talent. Mă pregăteam doar la 25%! Ba mă durea piciorul, ba mă durea capul”, recunoaște, sincer, Voicilă.