MENIU CAUTĂ
17 Iun. 2018 17:16

Costa Rica – Serbia, în grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia 2018: 0-1. Costa Mica! Kolarov a înscris un gol splendid | VIDEO

Distribuie

Costa Rica - Serbia, în grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia 2018 (ora 15.00, TVR 1, TVR HD). „Tricolorii”, cu ochii pe viitorii adversari.

COSTA RICASERBIA 0-0 (ora 15.00, TVR 1, TVR HD)

Kolarov (57)

Serbia, adversara României din Liga Națiunilor, a debutat cu dreptul la turneul final din Rusia, învingând Costa Rica cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost realizat de fundașul stânga Aleksandr Kolarov, care a transformat impecabil o lovitură liberă, trimițând mingea direct la vinclu. 

Atacantul Mitrovici, de două ori, dar și Kostici au mai ratat trei ocazii uriașe pentru sârbi, care au tremurat pe final. Costa Rica a avut o evoluție modestă. O singură ocazie cu adevărat mare a fost irosită de Giancarlo Gonzalez, care a trimis peste poartă, de la numai șase metri.

Într-o grupă complicată, în care Brazilia e mare favorită la calificare, Serbia a făcut un pas important spre fazele eliminatorii. Totul se va decide pentru ei în meciul cu Elveția.

LIVETEXT, AICI.

Echipele de start

COSTA RICA: Navas – Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte,  Calvo – Vanegas, Guzman Perez, Borges, Ruiz – Urena

SERBIA: Stojkovici – Ivanovici, Milenkovici, Tosici, Kolarov – Matici, Milivojevici – Tadici, Milinkovici-Savici, Ljajici – Mitrovici

Statistica la pauză

Statistica la pauză

Steagurile celor două naționale au fost puse deja pe stadionul din Samara

Steagurile celor două naționale au fost puse deja pe stadionul din Samara

Costa Rica – Serbia, primul meci din cadrul Grupei E a Campionatului Mondial din Rusia, reprezintă pentru ambele echipe o piatră de încercare în drumul spre calificarea mai departe.

Costa Rica nu poate uita ediția din 2014, când a câștigat o grupă cu Uruguay, Anglia și Italia, în „optimi” a scos Grecia, la loviturile de departajare, iar în sferturi a pierdut tot la loteria penalty-urilor în fața Olandei. Costa Rica n-a pierdut niciun meci la ediția anterioară și, cu siguranță, vrea să ducă recordul de invincibiltate mai departe.

Costa Rica a avut, aproape mereu, debuturi bune la turneele finale: în 1990 a bătut Scoția cu 1-0, în 2002 a învins China cu 2-0, în 2014 a trecut de Uruguay cu 3-1. Doar în 2006, Costa Rica s-a împiedicat, dar ce adversar a avut: Germania! A fost 2-4 cu gazdele de atunci ale competiției.

„Sunt mândru că sunt primul costarican care antrenează naționala la Cupa Mondială. Dar pentru mine e și o foarte mare responsabilitate”, a spus Oscar Ramirez, antrenorul naționalei din zona CONCACAF.

În Costa Rica există o regiune denumită Samara, fix ca numele orașului în care naționala debutează la Cupa Mondială din 2018!

Costa Rica – Serbia, în grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia 2018. Milinkovici-Savici visează la marele transfer

Sârbii n-au rupt gura târgului la ultimele prezențe la Mondial. Și acum sunt voci care susțin că unii jucători sunt mai degrabă interesați să performeze pentru cota lor și pentru ulterioarele transferuri.

Cel mai „vandabil” produs al Serbiei, mijlocașul Sergej Milinkovici Savici (22 de ani) este în vizorul celor de la Manchester United și de la Juventus Torino.

Cât de mult va lupta pentru naționala Serbiei și cât de mult pentru propria cotă, rămâne de văzut. Se spune că Lazio nu vrea să-l dea cu mai puțin de 80 de milioane de euro.

„Pentru prima dată după mult timp avem un grup unit, o echipă. Asta ne dă putere și credem înttr-un start bun contra Costa Ricăi”, a spus selecționerul Mladen Krstajici, care se pare că a înțeles ce i-a lipsit Serbiei.

Românii, mai ales cei care formează echipa națională, vor sta, probabil, cu ochii ațintiți asupra Serbiei, adversara din Liga Națiunilor.


CITEȘTE ȘI: 

Topul gafelor comentatorilor TVR la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Cea mai recentă, la Franța – Australia. Știre în permanentă actualizare!!!

Patrick Posipal, nepotul singurului campion mondial cu origini românești, Josef Posipal. ”Sunt mândru de bunicul meu”

Citește mai multe despre Campionatul Mondial, costa rica, Rusia și Serbia pe Libertatea.

Comentarii