Mergi direct la conținut »
Cristi Chivu a revenit în fotbal! Funcția-surpriză pe care a acceptat-o
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cristi Chivu a revenit în fotbal! Funcția-surpriză pe care a acceptat-o

Cristi Chivu a revenit în fotbal! Funcția-surpriză pe care a acceptat-o

Cristi Chivu a revenit în fotbal! Funcția-surpriză pe care a acceptat-o nu e de la vreun club, nici de la federație, ci chiar de la UEFA, unde va lucra cu alt român, Ionuț Lupescu.

De Octavian Cojocaru,

Cristi Chivu a devenit începând de azi observator tehnic al UEFA. Vestea a fost anunțată de soția lui Ionuț Lupescu, pe contul ei de Facebook.

„Cristi Chivu a devenit astăzi observator tehnic UEFA, sub îndrumarea lui Ionuț Lupescu (director tehnic UEFA). Doi foști colegi, din două generații diferite ale echipei naționale. Multa bafta, Cristi”, a scris aceasta.

Cristi Chivu a revenit în fotbal! Lucrează cu un component al generației pe care a criticat-o

Cristi Chivu s-a retras din fotbal în 2014, după o carieră excelentă, cu multe borne importante la nivel de cluburi, precum Ajax Amsterdam, unde a fost căpitanul echipei, AS Roma și Inter Milano, cu care a cucerit Liga Campionilor în 2010, sub conducerea lui Jose Mourinho.

La națională, el a strâns 75 de selecții, dar n-a prins decât două turnee finale, Euro 2000 și Euro 2008, fiind catalogat unul dintre liderii „generației de tinichea”. Când naționala a început să înnoade calificările ratate, Chivu a sărit la gâtul celor din Generația de Aur, din care a făcut parte și actualul lui șef, Ionuț Lupescu: „Generația de Aur a stat cu fundul în poartă!”.

Acum, Chivu are șansa să-i explice mai pe îndelete lui Lupescu viziunea sa despre jocul echipei lui Hagi. După ce s-a retras, Chivu a fost indicat ca un posibil candidat la președinția FRF, dar reșițeanul s-a stabilit la Milano, dorind să rupă legăturile cu țara.

Close
Închide
  Close