Mergi direct la conținut »
Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, în 2018. Pintea, cel mai bun pivot
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, în 2018. Pintea, cel mai bun pivot

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, în 2018. Pintea, cel mai bun pivot

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, a fost desemnată MVP-ul anului 2018! De asemenea, Crina Pintea a fost inclusă în echipa ideală, fiind desemnată cel mai valoros pivot din lume.

Cea mai bună handbalistă a lumii a fost desemnată pe baza voturilor venite de la fani din întreaga lume (în jur de 80.000 de voturi) şi a unor jurnalişti din 12 ţări pe portalul handball-planet, una dintre publicaţiile importante în handbal pe plan extern.

Cristina Neagu a obţinut cel mai mare punctaj – 48 de voturi, reuşind să le devanseze pe Amandine Leynaud (Franţa) – 44 voturi şi Anna Vyakhireva (Rusia) – 42 de puncte. În top 5 au mai intrat Stine Oftedal şi Jovanka Radicevic – ambele cu câte 28 de voturi, ultima fiind jucătoarea echipei CSM Bucureşti.

Cristina Neagu, legitimată la CSM București, este singura handbalistă recompensată de trei ori cu titlul de ‘Cea mai bună handbalistă IHF a anului’.

Cristina Neagu a devenit la finalul anului 2018 cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European de handbal feminin.

În urmă cu cinci zile, peste 10.000 de fani au ales-o pe Cristina Neagu drept „Cea Mai Bună Jucătoare” a anului 2018 în Liga Campionilor, pentru al doilea an la rând.

INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchi. Cum își petrece timpul când nu este la recuperare.


Citește și: Dr. Alban, starul muzicii anilor ʼ90, trimitea pachete cu cafea și țigări în România, pe vremea lui Ceaușescu! Fratele lui era student la Medicină în Timișoarafalte sp

Close
Închide
  Close