MENIU CAUTĂ

Croații au sărbătorit pe străzi calificarea în semifinalele CM 2018. Sărbătoare la Zagreb

Distribuie

Croații au sărbătorit pe străzi calificarea în semifinalele CM 2018. Sărbătoare la Zagreb.

Zeci de mii de croaţi au sărbătorit calificarea echipei lor în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, sâmbătă noapte pe străzile din Zagreb, la 20 de ani după epopeea Cupei Mondiale din 1998 încheiată în faţa Franţei în acelaşi stadiu al competiţiei.

La fel ca în meciul cu Danemarca din optimile de finală, nervii suporterilor croaţi au fost puşi la grea încercare după o nouă şedinţă de lovituri de la 11 m, câştigată de data aceasta chiar în faţa ţării gazdă (4-3).

După ultima execuţie a croaţilor reuşită de Ivan Rakitic, aproximativ 15.000 de suporteri masaţi în principala piaţă din Zagreb, au explodat de bucurie şi au aprins petarde fumigene. Alte mii de croaţi au invadat străzile din capitală şi din alte oraşe.

Croații au cântat și au dansat pe străzi

Cântecele suporterilor „Joacă Croaţia mea, când te văd inima mea arde! şi „Hrvatska! Hrvatska!” („Croaţia, Croaţia”) au răsunat pe străzile din ţară.

De asemenea, presa croată a făcut din acest sfert de finală cu Rusia un „meci crucial pentru o generaţie”, a lui Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic etc, care aveau oportunitatea de a-i egala pe iluştrii lor predecesori din 1998, Davor Suker, Zvonimir Boban sau Robert Prosinecki.

Croația fani Zagreb

FOTO: EPA

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, după ce a învins echipa gazdă, Rusia, cu 4-3 la loviturile de departajare, scor 2-2 (1-1, 1-1) la finalul prelungirilor, sâmbătă seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în ultimul sfert de finală.

Croaţia va întâlni Anglia în penultimul act, reuşind să joace din nou o semifinală de Cupă Mondială după exact 20 de ani, croaţii obţinând bronzul la ediţia din 1998, care a avut loc în Franţa.

Croaţia, deşi favorită în faţa Rusiei, s-a impus greu, la loviturile de departajare, unde au transformat Marcelo Brozovic, Luka Modric, Domagoj Vida şi Ivan Rakitic, respectiv Alan Dzagoev, Serghei Ignaşevici şi Daler Kuziaev. Au ratat Mateo Kovacic de la croaţi, iar Fedor Smolov şi Mario Fernandes, de la ruşi, notează Agerpres.

În timpul regulamentar, Andrej Kramaric (39), Domagoj Vida (101) au punctat pentru învingători, iar Denis Cerîşev (31) şi Mario Fernandes (115) pentru Rusia.


ULTIMA FOTOGRAFIE. Viața, pasiunile și povestea lui Florin Rotaru, pilotul de 36 de ani care a murit ieri în accidentul din Bărăgan

Citește mai multe despre Croația, Cupa Mondială, Rusia și Zagreb pe Libertatea.

Comentarii