MENIU CAUTĂ

S-a decis: CSM București – Metz în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin

Distribuie

Echipa de handbal feminin CSM Bucuresti a terminat la egalitate cu formaţia germană Thuringer HC, 23-23, într-o partidă contând pentru ultima etapă a grupei principale 2 a Ligii Campionilor. ”Tigroaicele” joacă în sferturi cu Metz (Franța).

ACTUALIZARE 10 martie. CSM București și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Româncele se vor duela cu Metz, câștigătoarea grupei 1.

Duminică s-a disputat ultima partidă din grupa a II-a a principală a Ligii Campionilor, între FTC Budapesta – Krim Ljubljana, scor 31-27 (16-11). Astfel, FTC Budapesta a depăşit în clasament pe CSM Bucureşti, iar campioana României încheie pe locul 4.

Clasamentul grupei 2 a Ligii Campionilor

1. Gyor 18 puncte
2. Vipers 12
3. FTC Budapesta 12
4. CSM Bucureşti 11
5. Krim 5
6. Thuringer 2

În grupa I se mai joacă duminică meciurile Brest – Buducnost şi Copenhaga – Metz, dar rezultatele nu vor influenţa clasamentul la vârf, astfel că CSM Bucureşti se va duela în sferturi cu liderul Metz, care are 15 puncte.

Contra lui Thuringer, elevele lui Djukici au avut un act doi oribil, după 14-8 la pauză! Germancele au condus pe final, 22-20 si 23-21!

Radicevici a pus 8 goluri pe tabela, 3 din 7 metri.

CSM va termina grupa pe locul al patrulea (așteaptă meciul Ferencvaros – Krim, de duminică, dar unguroaicele probabil ca vor învinge). Româncele, 11 puncte, vor fi in spatele lui Gyor, Vipers si Ferencvaros.

În sferturi vine echipa franceză Metz!

————

Pentru a ocupa locul 2 al grupei, care îi va oferi şi posibilitatea de a disputa meciul retur al sferturilor de finală pe teren propriu, CSM Bucureşti trebuie să învingă în ultima etapă a grupei pe Thuringer HC, Vipers Kristiansand să piardă acasă cu Gyori Audi ETO KC, iar FTC-Rail Cargo Hungaria câştige pe teren propriu cu RK Krim Mercator. În prezent, Gyori Audi ETO KC ocupă primul loc al clasamentului, cu 16 puncte, urmată de Vipers Kristiansand, 12 puncte, CSM Bucureşti, 10 puncte, FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 puncte, RK Krim Mercator, 5 puncte şi Thuringer HC, 1 punct.

CSM București, înfrângere neașteptată cu Krim Ljubljana (23-24). ”Tigroaicele” au pierdut în fața unei echipe care nu mai avea nicio șansă la calificare!

„Eu încă mai sper la locul doi. Cred că ar fi mai uşor în sferturi, deşi la acest nivel nimic nu mai e uşor. E important să câştigăm mâine cu Thuringer şi să ne gândim că există şanse şi la locul 2”, a spus Curea.

„Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Thuringer nu va avea nicio presiune, presiunea va fi numai pe noi. Dacă ne gândim la meciul tur (n.r. – câştigat la 8 goluri diferenţă de CSM Bucureşti) poate părea uşor mâine, dar sunt destule exemple în care am câştigat primul meci la o diferenţă mare, iar apoi în retur am jucat altceva. Noi ne gândim doar la victorie, trebuie să facem cât mai puţine greşeli tehnico-tactice şi avem mai puţine ratări. Aceste lucruri ne pot aduce victoria”, a adăugat Iulia Curea înaintea antrenamentului de joi seara.

Antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Dragan Djukic, a declarat, joi, că de meciul cu Thuringer HC, ultimul din grupa principală 2 a Ligii Campionilor, depinde numele adversarei din sferturile de finală.

„Noi suntem deja în sferturile de finală, aşa că de meciul de mâine depinde doar numele oponentului. Putem încheia grupa pe locul 2, 3 sau 4. Pentru noi însă este foarte important să câştigăm şi să jucăm bine. Locul 2 nu depinde de noi. Dacă Vipers învinge acasă pe Gyor, atunci ea îşi va asigura locul 2. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru pentru că vom avea un adversar dificil în faţă. Thuringer este o echipă complet diferită faţă de cea din meciul tur. În plus, noi avem mari probleme de lot”, a spus Djukic înaintea antrenamentului de joi seara.

„Pentru Andrea Lekic va fi foarte dificil să joace mâine pentru că ea nu s-a antrenat în ultimele trei săptămâni. Avem un lot redus numeric la dispoziţie, iar aceste eliminări ne-au decimat. Efectiv nu avem suficiente jucătoare în apărare. Dar asta e situaţia şi trebuie să o rezolvăm. De aceea mâine trebuie să ne concentrăm un pic mai mult în defensivă”, a adăugat el.

Întrebat ce adversar preferă pentru sferturile de finală, Djukic a răspuns: „E dificil de spus… Aş prefera să le am la dispoziţie în sferturi pe jucătoarele care îmi lipsesc acum, pe Majda Mehmedovic, pe Andrea Lekic şi aşa mai departe… Totul depinde de noi în sferturi, de modul în care ne vom prezenta şi de cum vom juca”.

Comentarii