Mergi direct la conținut »
Steaua CSM EximBank rămâne în continuare singura echipă neînvinsă din Liga Națională
Sport Libertatea > Sport

Steaua CSM EximBank rămâne în continuare singura echipă neînvinsă din Liga Națională

După etapa a șasea în Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua CSM EximBank rămâne în continuare neînvinsă. Roș-albaștrii au trecut de CSU Atlassib Sibiu, scor 78-65 și ocupă în prezent locul al treilea în clasament, cu cinci victorii, având însă un meci mai puțin disputat față de CSU Asesoft Ploiești și BCM Pitești, ambele cu un record de 5-1.

Sibiul nu s-a aflat niciodată la conducere în partida de la București, în care steliștii au reușit o prestație defensivă de excepție, anulând principalele arme ale oaspeților. Slobodan Popovici, unul dintre cei mai buni jucători ai adversarilor a marcat doar patru puncte, înregistrând recorduri negative în acest sezon la puncte marcate și eficiență. LeVar Seals a fost ținut sub media sa de puncte pe meci în acest sezon și a avut doar indice 9 la eficiență în timp ce centrul Cristopher Lee, deși cel mai bun marcator al oaspeților, a fost sufocat sub panou, unde a avut procentaj sub 50 la sută și a marcat șase dintre cele 14 puncte ale sale din afara semicercului, una dintre aruncări fiind extrem de norocoasă, cu panoul, „at the buzzer”.

În ofensivă, Steaua CSM EximBank și-a făcut jocul obișnuit, având un total de 15 pase decisive, față de doar 6 ale adversarilor. Patru jucători au marcat cel puțin 13 puncte, lideri fiind Pani Barac și Travis Watson, cu câte 15 fiecare. Titus Nicoară a fost aproape de un double-double, cu 14 puncte și 8 recuperări și a avut cel mai mare indice al eficienței, 21, în timp ce Terrell Everett a contribuit cu 13 puncte, patru recuperări și patru pase decisive.


Bill Amis a dominat ambele panouri, fiind liderul echipei la recuperări, cu 11 reușite la care a adăugat patru puncte. Ceilalți marcatori ai Stelei au fost Goran Ikonic – 9, Adi Tudor – 4, Mihai Paul – 2, Ionuț Drăgușin – 2. Antrenorul Niksa Bavcevic i-a folosit pe toti ce 12 jucatori, alaturi de Ionel Dodoc, intrant pe teren si pustii Ionut Berceanu si Andrei Iliescu.

Close
Închide
  Close