De Daria Maria Diaconu,

Toni Nadal îl punea pe nepotul său să joace în condiții extreme, dar acest lucru l-a ajutat să-și formeze un caracter de campion.

„Mulți ani l-am făcut să se pregătească în condiții puțin favorabile. Cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase. Îi lungeam la nesfârșit antrenamentele, voiam să învețe să îndure, să-și întărească personalitatea”, a povestit Toni Nadal într-un interviu, potrivit gsp.ro.

Acesta și-a amintit de o întâmplare care a avut loc în urmă cu ,mulți ani, când Rafael Nadal făcea primii pași în tenis.

„Am mers cu nepotul meu, când avea 15 ani, și cu alt băiat la un turneu. (…) Meciul era un dezastru, era condus cu 5-0 de un puști care nu era atât de bun. Un prieten, fost jucător, s-a apropiat și mi-a spus că Rafa avea racheta ruptă”, a mai spus el.

Rafael Nadal, alături de Toni Nadal

Toni Nadal s-a dus lângă teren și i-a spus lui Rafael Nadal ce se întâmplase. „Ah, da, e ruptă, o schimb”, a fost replidca actualului lider ATP.

La sfârșitul meciului, întrebat de unchiul său cum de nu și-a dat seama că racheta era ruptă, sportivul a răspuns: „Sunt atât de obișnuit să fie mereu vina mea încât nici nu mi-am trecut prin minte că racheta era cea care mă făcea să pierd meciul”.

FOTO: EPA

Citeşte şi:

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie: majoritate absolută pentru conservatori în Parlament. Vom avea un Brexit rapid

Libertatea lui Tetelu | Istoricul Mădălin Hodor: ”Economia lui Ceaușescu este un mit. Industrializarea a fost o porcărie”

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite