MENIU CAUTĂ

Cum arată gazonul stadionului Ilie Oană din Ploiești înaintea meciului România – Muntenegru. S-au montat rulouri de iarbă pe 700 mp | FOTO și VIDEO

Distribuie

Cum arată gazonul stadionului Ilie Oană din Ploiești înaintea meciului România - Muntenegru, debutul tricolorilor în Liga Națiunilor.

ACTUALIZARE 3 septembrie, ora 10.00. Așa arată gazonul de la Ploiești. Imaginile au fost surprinse în această dimineață de reporterul Mihai Toma.

ACTUALIZARE. Până la urmă, s-a apelat la varianta aducerii și montării rulourilor de iarbă pentru bucata principala, dinspre tribuna 1. E vorba de rulouri de iarbă de 3-4 centimetri grosime, de calitate, să nu se alunece pe ele, la 8 euro metrul pătrat de gazon bun. E vorba de 150-200 mp.

Foto: fanatik.ro

Pe 29 august, arena ‘Ilie Oană’ din Ploiești a fost inspectată de reprezentanții UEFA, în perspectiva meciului cu Muntenegru. Verdictul a fost favorabil, Meciul România – Muntenegru, din Liga Națiunilor, se va juca la Ploiești! În ceea ce privește gazonul, s-a schimbat schimbarea: nu se vor mai monta rulouri de gazon pe zonele cu iarbă afectată de mană!

”Se lucrează zi și noapte, cu tratamente de întreținere, nisipare, aerare. Mai sunt câteva zile până la partidă, din punctul nostru de vedere va fi totul ok”, a afirmat Titel Arsene, administratorul arenei.

Gazonul arată bine în partea dinspre tribuna a doua, dar mai sunt porțiuni arse pe laterala dinspre tribuna I.

Pentru ca gazonul să fie protejat, meciul de luni, Petrolul – Chindia, din etapa a 5-a a Ligii 2, a fost mutat pe 12 septembrie.

  • ”Din păcate, în toată țara sunt probleme cu terenurile. Aceste ploi asezonate cu temperatură ridicată au însemnat boală curată. Sunt boli specifice la plante, iar tratamentele pe care le facem au efect 12-14 zile, daca nu plouă! S-au făcut tratamente contra bolii, curative, nu de distrugere a ierbii. Totuși, dacă am fi însămânțat, printr-o lucrare masivă, exista riscul să pierdem 80 la sută din suprafața de joc!” – Titel Arsene
La Ilie Oană s-au făcut lucrări de reînsămânțare în mai, însă boala a ras firul de iarbă. De altfel, gazonul arată așa deoarece a fost strânsă masa vegetală distrusă. Există unele arene unde gazonul arată bine, cazul celui de la Iași, însă acolo e vorba de un gazon însămânțat. La Ploiești, s-a ras glia vechiului ‘Ilie Oană’ și s-a pus covor de iarbă.
”Noi facem toate eforturile ca terenul să fie în bune condiții la partida cu Muntenegru”, a asigurat Titel Arsene.
 
Stadionul Ilie Oană are 4 stele potrivit clasificării UEFA și va găzdui meciul de debut al tricolorilor în Liga Națiunilor. Partida se joacă fără spectatori.

 

Citește mai multe despre Ilie Oană, Liga Națiunilor și românia - muntenegru pe Libertatea.

Comentarii